Dues companyies de teatre comarcals visitaran Ponent

Es representaran les obres 'Soroll de telers' i 'Assaig general'

Cultura

El Teatre de Ponent programa, per al cap de setmana, dos espectacles: Soroll de telers i Assaig general, de dues companyies comarcals. Dissabte (21 h) es presentarà l’obra Soroll de telers, una adaptació lliure del llibre El silenci dels telers d’Assumpta Montellà i del document Filant prim (Memòria oral de les dones treballadores a la indústria tèxtil de Cardedeu 1940-1970) de Maribel Tovar i Mercè Falguera. Un treball que recull les vivències de la vila de Cardedeu relacionades amb el ram del tèxtil, molt semblants a les que també es podien viure a Granollers, i alhora, vol fer reflexionar sobre el paper de la dona, la dignitat en el treball, les situacions d’explotació actuals i el consum responsable. Una oportunitat per viatjar en la memòria històrica i social de la comarca.

D’altra banda, diumenge (19 h), la companyia amateur Gat Fort de Cànoves portarà una adaptació lliure de l’obra de teatre més popular de  Josep Escobar, Assaig General. Es tracta d’una comèdia en què es mostren les tensions que viu una companyia d’aficionats el dia abans de la primera representació que fan de la seva versió de l’obra Terra Baixa d’Àngel Guimerà. Una història d’amor entre els dos actors principals, les petites tensions entre els intèrprets, els nervis del director el dia abans d’una estrena que sembla impossible de dur a terme, algun apunt d’humor absurd i uns àgils diàlegs són els elements que ordenen el desenvolupament argumental.

Dijous d’‘Avui hi som’
Avui (21 h) el Teatre de Ponent estrena el projecte Avui hi som. Experiència vital semblant a un programa de ràdio, que es farà cada dijous del mes de juliol i comptarà amb la participació de 19 persones. En funció del que van proposar s’ha elaborat un espectacle amb una temàtica diferent per a cada setmana.

L’espectacle es podrà escoltar divendres (19 h) a Ràdio Granollers (107.6).

Edicions locals