Piano, violí i cant per recordar a Wagemans

El concert es farà a la sala Tarafa

Cultura

L’associació d’Amics de l’Òpera del Vallès Oriental recordaran al pianista Michel Wagemans sota el títol Estimat mestre, dissabte (21 h) a la sala Tarafa.
Tots els intèrprets del concert van ser alumnes de Wagemans i interpretaran la música que ell els va ensenyar. L’obertura de l’acte anirà a càrrec de Xavier Iglesias que interpretarà tres peces de Les estacions de Txaikovski i Cançons i danses de Mompou. 

Seguidament Oriol Capdevila al violí i Jose Porto al piano tocaran la peça Liebesleid de Kreissler, Sonata en La M de C. Franck i Sonetí de la Rosada de Toldrà. Maria Canyigueral oferirà la Balada en Fa m de Chopin i Sílvia Rovira interpretarà Du bist wie eine Blume de Schumann, Allerseelen de Strauss, Donde lieta de Puccini i Ich liebe dich de Grieg, acompanyada de Jose Porto al piano.

Michel Wagemans
Nascut a Bèlgica, va estudiar a Brussel·les i a Viena, amb Robert Steyaert i Paul Badura Skoda. En la seva trajectòria com a músic de cambra, va col·laborar amb importants músics com Janos Starker. Era membre fundador del Beethoven Klavierquartett i formava duet estable amb Joaquin Palomares des del 1992.

Wagemans va ser membre fundador, col·laborador, director musical i artístic de l’associació Amics de l’Òpera del Vallès Oriental, entitat creada per apropar el món de l’òpera i la lírica a la comarca. Va morir a Itàlia aquest any mentre anava a un concert a la ciutat de Rovigo. 

Edicions locals