Més de 800 infants gaudeixen de l'oferta municipal d'estiu

Casals d'estiu, activitats esportives, campaments i itineraris han començat aquesta setmana i finalitzaran el 24 de juliol

Societat

856 nens i nenes, d'entre 3 i 16 anys, estan participant en els casals d'estiu, activitats esportives, campaments i itineraris per fer al GRA que han començat aquesta setmana. L'Ajuntament de Granollers ha preparat aquesta oferta pública que ha comptat amb la col·laboració d'entitats com l'Agrupament Escolta, la Societat Coral Amics de la Unió i l'Esplai Guai! de Palou en la coordinació tècnica i l'organització d'algunes activitats incloses dins el programa Fes-te l'estiu.

Pel que fa als casals d'estiu es porten a terme a diferents centres: Escola Ferrer i Guàrdia, Escola Salvador Espriu, Escola Mestres Montaña, Escola Pereanton i Centre Cívic i Escoles de Palou. En els cas de les escoles Salvador Espriu i Ferrer i Guàrdia, el centre d'interès dels casals està relacionat amb el fet que la Unesco ha declarat el 2015 com L'any de la llum i les tecnologies basades en la llum. A partir d'aquest centre d'interès s'ha creat un fil conductor protagonitzat per un científic molt especial, el professor Tornavís que portarà als casals un seguit d'experiments i de tallers relacionats amb la llum adaptats als diferents grups d'edat.

D'altra banda, Roca Umbert Fàbrica de les Arts també s'ha implicat en el programa Fes-te l'estiu organitzant un seguit d'activitats (tallers, cinema, etc.) que ofereix com a recurs als responsables dels diferents casals perquè puguin complementar la seva programació amb el coneixement d'aquest espai cultural de la ciutat.

A més, des de fa uns anys, els col·lectius que al llarg de l'any participen en els diferents centres oberts de la ciutat, que gestiona  Serveis Socials i que habitualment continuaven a l'estiu amb activitats organitzades dins els seus propis espais, ara s'integren en el programa Fes-te l'Estiu de la ciutat i s'aconsegueix que, amb els mateixos recursos públics, l'experiència de cohesió social siguin molt més enriquidora.

També les activitats per a joves que organitza el Servei de Joventut amb el títol d'Itineraris GRA es reforcen des de fa uns anys amb la incorporació d'un casal lingüístic, una iniciativa nascuda del programa Pla d'Entorn que proporciona a una vintena de joves nouvinguts escolaritzats fa poc a la ciutat l'oportunitat de reforçar els coneixements i l'aprenentatge del català en un entorn lúdic, ja que combinen les classes de català amb els tallers de diferents modalitats que s'ofereixen per al conjunt de la població.

Edicions locals