Granollers registra 38,8 graus en l'onada de calor més intensa de les darreres dècades

Es tracta de la tercera temperatura més alta des de l'inici de recull de dades el 1991

Societat

Granollers va registrar diumenge 38,8 graus, la tercera temperatura més alta des que es va iniciar el recull de dades el 1991. De fet, segons dades del Museu de Ciències Naturals La Tela estem vivint l'onada de calor més forta dels últims 24 anys. 

L'Ajuntament ja ha avisat als responsables dels casals d'estiu i altres activitats de lleure per tal que, en cas que tinguin programat fer alguna excursió a l'aire lliure per demà dimarts, la facin un altre dia. Així mateix, es recomana fer activitats d'aigua (piscina i similars) per tal de mantenir una mínima frescor.

Protecció Civil de la Generalitat manté vigent l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor per l’episodi de temperatures extremes que afecta tot el territori, així com la Prealerta del pla d’emergències per risc d’incendis forestals INFOCAT a causa de l’elevat risc d’incendi en gairebé una trentena de comarques de Catalunya, incloent el Vallès Oriental. Es demana seguir els consells davant el risc d’incendis forestals al Twitter @emergenciescat.

Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania que davant aquest augment significatiu de les temperatures es tingui especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,...). 

Edicions locals