Alesplaces tanca el cicle amb la projecció del documental 'Cinema d'un barri real' sobre El Lledoner i l'Hostal

El curt l'han ideat i realitzat els joves del Grup Audiovisual de Granollers amb la participació del veïnat

Societat

El cicle Alesplaces es tancarà dimecres vinent (21 h) amb la projecció d'un documental que han dut a terme el Grup Audiovisual de Granollers, sobre els veïns i veïnes dels barris del Lledoner i l'Hostal. La programació es va iniciar a finals de maig i ha inclós accions lúdiques i participatives a l'espai públic, adreçades sobretot als infants.

Han estat una desena de propostes diverses (horts comunitaris, racons de ciència, jocs, gimcanes, teatre...) que s'han dut a terme als barris de Sant Miquel, Congost, Lledoner i l'Hostal, que han atret l'atenció d'infants i joves, i famílies.  

L'activitat que tanca la programació és la projecció del documental d'uns 8 minuts de durada Cinema d'un barri real, a la plaça del costat del centre cívic Nord. Serà en el marc del cinema retro a la fresca programat per aquest equipament, amb la pel·lícula Grease.

El curt l'han ideat i realitzat els joves del Grup Audiovisual de Granollers, vinculat al Gra, format per Ginesta Pesas, Ferran Gallardo, Jose Luis Cano Soto, Alba Nogueras i Jordina Torné. Els autors han fet un seguit d'entrevistes a veïns i veïnes del Lledoner i l'Hostal, en què defineixen el seu barri, en valoren els aspectes positius i negatius i expliquen si estan involucrats en alguna entitat o col·lectiu. La banda sonora és del grup granollerí Magret de Paco, també vinculat al barri.
 
Diagnosi de les places
Aquest dimecres, la plaça de Sant Miquel va acollir l'activitat "Puja al carro d'Alesplaces!", una proposta que al mes de juny es va dur a terme a la plaça de Calderón de la Barca. A partir de tres estacions d'activitats, els nens i nenes i també els grans, explicaven què fan a la plaça, quin és el seu recorregut i què els agradaria que hi passés, alhora que es van fer fotografies amb diferents elements.  

La informació recollida servirà per fer un diagnòstic -en què també han participat les escoles Lledoner i Joan Solans-  d'aquests espais públics, de l'ús que se'n fa i de l'aportació o compromís del veïnat perquè hi passi allò que voldrien.

El projecte Alesplaces va iniciar-se l'any 2012, impulsat des del servei municipal de Serveis Socials. Des de llavors, ha esdevingut transversal (també hi participen Cultura, Joventut, Centres Cívics, Educació, Obres i Projectes, així com entitats de lleure, centres oberts, instituts i col·lectius), amb l'objectiu de portar a terme diferents accions amb l'espai públic i la participació com a denominador comú. 

Edicions locals