L’Aplec de Nit espera rebre uns 700 sardanistes

La trobada serà al Parc Torras Villà, el dissabte a partir de les 21 h

Cultura

La música de cobla i les sardanes ompliran un any més el parc Torras Villà, el dissabte (21 h). La Jovenívola de Sabadell, la cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i la cobla Ciutat de Granollers seran les encarregades d’interpretar les 16 sardanes de les que consta el programa d’engany. Dins de l’Aplec de Nit, organitzat per l’Agrupació Sardanista de Granollers, es farà un concurs de colles improvisades en què tots els assistents es buscaran parelles de balladors perquè la 13a sardana sigui de lluïment amb totes les colles generades espontàniament durant la trobada. Es farà una classificació simbòlica i es farà amb una sardana de set tirades, en comptes de deu, com és habitual.

A les 20.30 h es farà  el conegut sopar que porta de nom la butisardana, que consistirà en una botifarrada popular al mateix parc municipal. “Per a l’Agrupació és l’acte més important de l’any. Més de 700 persones acaben passant pel parc, alguns per ballar, altres per escoltar i altres simplement es queden bocabadats per la festa gràcies a la contribució entusiasta de tots els que hi participen. L’Aplec de Granollers ja s’ha convertit en el referent sardanista de la nostra ciutat”, explica Carles Roquet, sotspresident de l’Agrupació.

Les cobles s’aniran intercalant a l’hora d’interpretar cada una de les sardanes i abans de tancar l’edició d’enguany, totes tres interpretaran L’Aplec de Granollers del pianista i compositor Francesc Camps (Granollers, 1934) i La Santa Espina d’Enric Morera. "Les habituals contribucions de l’Aplec com la sardana de colles improvisades, la sardana incògnita o la rifa ajuden a fer un acte ple de música, tradició, competició i, sobretot, una bona estona a la fresca", afegeix Carles Roquet. 

Edicions locals