El Yamalube Folch Endurance guanya les 24 Hores de Motociclisme amb rècord de voltes

L'equip de Reus fa el doblet amb el tercer lloc del seu segon conjunt i suma el 9è triomf

Esports

Doble podi i rècord de voltes (751) per al Yamalube Folch Endurance a la 21a edició de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme del Circuit Barcelona-Catalunya L'equip de Reus ha aconseguit la seva novena victòria en aquesta prova amb la seva Yamaha YZF R-1 pilotada per Arturo Tizón, Pedro Luis Vallcaneras, Antonio José Alarcos i Alejandro Martínez. Durant el cap de setmana més de 15.000 aficionats s'han apropat per veure el campionat de resistència vallesà.

El Yamalube Folch Endurance passava a liderar la prova a primera hora del matí, aprofitant l'abandonament per caiguda del Suzuki Català i el retard per un problema mecànic de l'Honda Endurance Racing. L'equip de Molins de Rei s'ha hagut de retirar a poc del final per un accident que ha calcinat la a Suzuki GSX-R 1000 i l'Honda Endurance Racing (amb Julien da Costa, Sebastien Gimbert i Freddy Foray) s'ha conformat amb el segon lloc després de perdre 10 voltes per un error en l'embragatge. En tercer lloc de la general i campions de la classe Open-Superbikes ha quedat el segon equip del Yamalube amb Andreu Esteve, Óscar Manuel Amado, Albert Santamaría i Alexandre Rubio, de Bigues i Riells.

La Yamaha YZF R-1 campiona del Yamalube Folch Endurance s'ha vist al capdavant a falta de 6 hores. L'equip no ha comès cap error, amb uns temps molt regulars que els han catapultat cap a la victòria, amb un total de 751 voltes que supera les 746 del 2013 i es converteix en nou rècord de la prova. Josep Maria Folch, responsable del Yamalube Folch Endurance, estava exultant: "Sincerament no ens ho esperàvem perquè la Yamaha és un prototip i hem tingut molts problemes per fer-la de resistència. Al final ens ha sortit una prova perfecta, sense contratemps i, a més, hem batut el rècord de voltes i pujat al podi amb la segona moto. Què més es pot demanar? La cursa ha estat renyida a la nit i llàstima que Suzuki Català hagi hagut d'abandonar per accident perquè la lluita amb l'Honda hagués estat molt maca".

Edicions locals