L'Hospital aplicarà l'increment de jornada segons conveni, després d'un resultat ajustat a la consulta als treballadors

La proposta de la direcció, CCOO i SATSE guanya amb un 55% dels vots de la consulta, en què la participació va ser d'un 52%

Societat

Dilluns, un 55% dels votants a la consulta als treballadors de l'Hospital General de Granollers han donat llum verda a la proposta de la direcció i part del comitè d'empresa (CCOO i SATSE) per a l'aplicació del conveni general del sector en els horaris dels treballadors diürns. La proposta de la UGT ha rebut un 45% dels vots, amb una diferència de 52 vots.

Així, la proposta negociada entre la direcció i part del comitè és mantenir la jornada d'aquest any (de 1.620 hores), ampliar-la el 2016 i aplicar definitivament les 1.668 hores segons conveni del sector (una aplicació prevista en un pacte previ).

La UGT, però, insistia en mantenir l'horari pactat abans del conveni. Així, es va decidir sotmetre-ho a votació, per tal o bé d'acceptar la proposta de la direcció o bé autoritzar al comitè d'empresa a obrir la via judicial contra l'augment de jornada.

El sindicat crític recorda que aquesta consulta havia estat fins fa poc considerada innecessària tant per la Direcció com pels sindicats disposats a validar-la, mentre que el sindicat opina que el resultat demostra "que la recollida de signatures -que els sindicats partidaris del pacte van fer dies abans- no és una forma vàlida de copsar l’opinió de la plantilla. Les 364 signatures recollides teòricament per a  què el comitè accepti la proposta de l’empresa no quadren amb els vots emesos en aquest sentit".

El sí al pacte ha aconseguit 282 dels 518 vots emessos. La participació ha estat del 52%, ja que a l'entorn d'un miler de treballadors del torn diürn havien estat convocats.

La UGT creu que la direcció "ha de prendre nota que cada vegada un nombre més gran de treballadors i treballadores de l'Hospital consideren que ja n'hi ha prou i és hora que una part dels beneficis de l'empresa s'adreci, com a mínm, a evitar un empitjorament de les condicions de salari, jornada i descansos". El sindicat denuncia que la consulta "s’ha fet amb els calendaris ja alterats a l’alça per la Direcció, per tant una part del resultat quedaria explicada per la voluntat de recuperar els dies de lliurança eliminats del calendari, dies amb els quals el personal ja hi comptava. Per això resulta encara més rellevant el nombre de persones disposades a desafiar a la Direcció en la seva deriva autoritària", afegeix.

Edicions locals