Mayoral i Barnusell, a l'acte de record del genocidi de Srebrenica

El Born Centre Cultural acollia dissabte l'homenatge a les víctimes de Bòsnia

Societat

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i la regidora Alba Barnusell van participar dissabte a l'acte de record a les víctimes del genocidi de Srebrenica, una regió de l'actual Bòsnia i Hercegovina, que va tenir lloc al Born Centre Cultural de Barcelona. Justament se'n commemorava el 20è aniversari.

L’11 de juliol del 1995 més de 8.000 persones van ser assassinades per les tropes del general Ratko Mladic a la regió de ​Srebrenica, actual Bòsnia i Hercegovina, en el primer cas legalment establert de ​genocidi al continent europeu.

A Barcelona, es va fer una lectura col·lectiva dels 8.873 noms de les persones assassinades que han estat identificades. Es tracta d'una acció de reconeixement i homenatge a les víctimes perquè, com diu la làpida del cementiri de Potocari "Que Srebrenica no torni a passar mai més, ni en cap altre lloc del món. Un genocidi incomprensible que no podem oblidar". 

L'acte va estar organitzat per diverses entitats, entre les quals la Fundació Solidaritat de la UB i l'Associació Districte 11 City to City, ambdues amb lligams i projectes compartits amb Granollers.

Durant tot el dia, nombroses persones van anar passant per l'escenari muntat davant El Born Centre Cultural per donar veu a les víctimes, per fer presents els absents. Josep Mayoral i Alba Barnusell (a Twitter amb #VeusdeSrebrenica) van sumar-s'hi.

Edicions locals