Arriba el servei d'autopréstec a la Biblioteca Roca Umbert

Aquest servei fa un any que funciona a Can Pedrals en què un 81% dels préstecs es fan a través d’aquest sistema

Societat

A partir d’aquest mes de juliol, els usuaris de la Biblioteca Roca Umbert poden fer directament el préstec dels seus documents a través del nou servei d’autopréstec situat al vestíbul de la biblioteca. D’aquesta manera s'ofereix a l'usuari estalvi de temps a més d'autonomia i privacitat  Amb aquest nou sistema també es podran gestionar el retorn de documents, les renovacions, la visualització de l’estat del compte de l'usuari, i la recollida o préstec de documents reservats. Com en el cas de Can Pedrals, el nou servei utilitza la tecnologia RFID (Radio Frequency Identification) que  transmet dades sense fils, a través d’ones de ràdio.

La implementació total de l'autopréstec a les Biblioteques de Granollers representa un salt qualitatiu en el model de biblioteca. En el primer any de funcionament a Can Pedrals, l'autopréstec ha permès alliberar el personal de la biblioteca i reorientar el seu treball en noves línies de servei per millorar l'accessibilitat dels usuaris als serveis i incrementar l'atenció personalitzada de les consultes i de la demanda de prescripció. La valoració d'ús del primer any de funcionament de l'autoservei a la Biblioteca Can Pedrals és d'un ús totalment normalitzat per part de l'usuari, ja que el 81% de les gestions de préstec han estat a través d'aquesta nova fórmula amb una mitjana de 577 documents prestats per dia. Amb la incorporació del servei a la Biblioteca Roca Umbert, ja són trenta les biblioteques de la demarcació de Barcelona que compten amb aquest sistema, i al Vallès Oriental, de moment, només s'ha instaurat a Granollers.

D'aquesta manera s'ha millorat la presentació del fons, s'han elaborat nous continguts, i es pot fer difusió del nou servei de descàrrega de llibres electrònics eBiblio Catalunya, que va entrar en funcionament el passat 8 de juny. El nou préstec de llibres electrònics, impulsat pel Departament de Cultura de la Generaliltat en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, compta amb una col·lecció inicial de més de 1.900 títols d'obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, amb fons en català i castellà, i per a públic adult, així com infantil i juvenil.

D'altra banda, des de la setmana passada i fins al 12 de setembre, les Biblioteques de Granollers han adoptat l'horari d'estiu. La Biblioteca Roca Umbert està oberta als matins de dilluns a divendres de 9 a 14.30 h, i la Biblioteca Can Pedrals obre a les tardes de dilluns a divendres de 15 a 20.30 h.

Edicions locals