Continuïtat Granollers estrena un espectacle a La Tèrmica

El col·lectiu presentarà divendres 'La caravana de la memòria'

Cultura

El col·lectiu Continuïtat Granollers presenta un nou espectacle interactiu i sensorial La caravana de la memòria que tindrà lloc a la fàbrica La Tèrmica, divendres (21 h). “El públic entrarà en grups de 5 i es trobarà a un pam dels actors que escenificaran la vida a la fàbrica: relacions entre els infants què hi treballaven, amors que hi sorgien, etc.”, explica Eva Pérez, coordinadora del projecte.

Al muntatge, que com afirma el grup no està basat en fets documentats, hi participaran vuit actors (Sara Bigas, Enric Bosch, Cèlia Junqueres, Abel Robledo, Clara Sáez, Assumpta Serra, Fabían Cabranes i Cristian Gómez) que estan dirigits per Sara Pérez i Nelson Java de la companyia Teatro de los Sentidos. “Les històries que encara s’amaguen dins els carretons que transportaven teixits a Roca Umbert, treuen el nas per ser explicades. Darrere d’una olor, d’una cançó, d’una mirada, s’amaga un paisatge ple de records particulars, una història que, si et mantens atent, potser descobriràs que també és la teva”, destaca el grup.

El col·lectiu planteja treballar el valor dels oficis com a motor de desenvolupament personal i de la vida cultural de la ciutat, i investigar sobre els espais sonors, les atmosferes i les històries que s’amaguen a cada racó de la fàbrica. L’anterior projecte Els tres silencis també es va representar a La Tèrmica l’abril passat i girava al voltant del valor dels oficis. “Volem que no es perdi la memòria històrica i destaquem la importància del treball i de les relacions humanes a través del vincle laboral”, destaca Pérez.

Edicions locals