David Ricart serà el nou president del Consell Comarcal gràcies a l’acord signat entre ERC i CDC

El republicà substituirà en el càrrec al socialista José Orive, alcalde de Canovelles

Política

Representants d’ERC i CDC de la comarca han signat aquesta tarda a la sala d’actes de la Biblioteca Roca Umbert, l’acord al qual han arribat aquests dies en relació a l’elecció del nou president del Consell Comarcal, càrrec que ocuparà a partir d’aquest divendres, David Ricart, alcalde de Vallromanes (ERC).

La formalització de l’acord ha comptat amb l’assistència d’un nombrós grup de representants de tots dos partits, entre els quals diputats, consellers comarcals, alcaldes i regidors de les dues formacions polítiques. Amb aquesta decisió, que es concretarà en la sessió de constitució del nou Consell Comarcal aquest divendres a les 11 del matí, republicans i convergents posen fi al mandat socialista, representat actualment pel seu president José Orive, alcalde de Canovelles.

L’acord al qual han arribat les dues formacions és una conseqüència directa, segons han assenyalat en la roda de premsa Oriol Ramon, i Francesc Tella, presidents d’ERC i CDC, respectivament, dels resultats sorgits de les últimes eleccions municipals celebrades el 24 de maig. Segons aquests resultats, el PSC aconseguí 9 consellers; ERC, 8; CiU, 8; ICV-EUiA, 4; CUP, 2; PP, 1, i C’2, 1. En total, 33 consellers.

Tot i que les primeres converses es van fer a tres bandes (ERC, CiU i PSC), l’acord entre els tres partits no ha estat possible, ha destacat el president convergent Tella, “degut a la diferència de lectura que sobre els resultats han fet els socialistes i la falta d’entesa en altres temes relacionats amb els ens que formen part del Consell Comarcal: Consorci de Residus i Consorci del Besòs”.

Les diferències a les que fa referència Tella tenen a veure també amb el moment històric actual relacionats amb el procés polític que es viu a Catalunya. “Davant els reptes que com a país hem d’assumir en el futur, el Consell Comarcal del Vallès Oriental es posiciona clarament davant del 27S”.

En semblants termes s’ha expressat tanmateix Ramon, president comarcal d’ERC, decidit a seguir obert a la suma de nous partits a l’acord al qual han arribat amb els convergents i que ha qualificat com “una oportunitat per a fer de la comarca un motor de la nova República Catalana”.

El que serà si tot surt com està previst nou president del Consell Comarcal s’ha mostrat decidit a “seguir oferint bons serveis als ciutadans” tot assenyalant que “arribat aquests moments tan extraordinaris, no ens podem amagar sota la taula, fet pel qual el Consell es posa clarament i decididament al costat del Procés”. 

Edicions locals