La Generalitat encarrega obres al Parc de Bombers, però encara no tenen data

Els treballs, amb un pressupost d'uns 40.000 euros, han de pal·liar les mancances de l'espai de 1977

Societat

Tot i que encara no hi ha data per a l’inici de les obres, el Parc de Bombers de Granollers, situat al polígon Sant Julià, serà objecte els propers mesos d’una remodelació i millora de les instal·lacions. La Generalitat, a través de l’empresa Infraestructures de Catalunya, ha fet públiques les bases del contracte de serveis per assistir tècnicament la redacció del projecte executiu i l’estudi de seguretat i salut i la posterior direcció facultativa de les obres de la reforma, ampliació d’espais tècnics i millora del parc en general. L’empresa encarregada de la redacció del projecte és Casanovas, Graus, Pérez, Arquitectes i l’adjudicació té un pressupost de gairebé 40.000 euros.

Les obres que s’hi desenvoluparan, de les quals ja s’ha informat als integrants del parc, corresponen a la necessitat de millorar les condicions generals d’un equipament que amb el pas dels anys –va ser inaugurat el 1977 i només es va remodelar en part l’any 1993– ha quedat petit i obsolet. Malgrat que sovint s’ha parlat de la possibilitat d’un trasllat, la realitat és que el parc continua al mateix espai. De fet, les futures obres fan palesa la decisió de la Generalitat de mantenir l’actual Parc de Bombers de Granollers.

Així, de moment, les reformes han de servir per habilitar i condicionar l’exterior del parc, amb una nova porta d’entrada de camions (ara n’hi ha quatre) i també els espais utilitzats només pels bombers: menjador, vestidors, noves sales... “Les obres són totalment necessàries i responen al compromís adquirit des de la direcció general de la Generalitat per millorar l’espai en tots els àmbits”, destaca Vicenç Devesa, cap de bombers del parc granollerí.

Les mancances del Parc de Bombers de Granollers es van evidenciar especialment l’estiu de l’any passat, quan els bombers van denunciar la presència de rosegadors i insectes a les instal·lacions i les molèsties associades que comportaven. Enguany, però, no s’han detectat problemes similars.

En relació amb la feina feta aquests dies de temperatures elevades, Devesa ha indicat que, malgrat l’onada de calor, “fins al dia d’avui, la situació es força tranquil·la”.

Edicions locals