Miguel Luque, campió del Món dels 50 metres braça

El nedador del CN Granollers participa amb èxit al Campionat del Món de Natació Paralímpica a Glasgow

Esports

El paretà, Miguel Luque, és el nou campió del Món dels 50 metres braça SB3. El nedador va pujar a l'esglaó més alt del podi del Campionat del Món de Natació Paralímpica a Glasgow, el divendres passat. Luque, vinculat al Club Natació Granollers, havia assolit uns dies abans el 6è millor temps en la final del 150 metres estils SM4.

El paretà es va plantar en la final els 50 metres braça SB3 (categoria de discapacitat física severa) amb el millor temps i en la piscina decisiva no va fallar. Luque va anar de menys a més fins assolir un temps de 50 segons i 13 centèsimes. El nedador vallesà va superar l'anterior campió i rècord mundial, el japonès Takayuki Suzuki (50 segons i 51 centèsimes). El podi es va completar amb el rus Aleksei Lyzhikhin.

A banda de l'or als 50 metres braça, Luque ja havia mostrat uns dies abans el seu bon estat de forma amb el 6è lloc en la final dels 150 metres estils. Tot i que les principals esperances de fer medalla del paretà estaven dipositades en la seva especialitat, els 50 metres braça, tal com va succeir.

Amb l'or als 50 metres braça el paretà assoleix l'objectiu de fer medalla al Mundial i aconseguir la mínima per disputar el proper any els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro. La seva participació de 2016 significaria els seus cinquens Jocs Paralímpics després de Sidney, Atenes, Pequín i Londres amb un total de cinc medalles paralímpiques.

Edicions locals