Diumenge diverses entitats van recordar la revolució del 36

La jornada va cloure amb una concentració solidària amb Chiapas i Rojava

Política

Diumenge, per tercer any consecutiu, l’Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, la CGT del Vallès Oriental, la CNT-AIT de Granollers i comarca, el Comitè de Suport al Kurdistan i el restaurant-llibreria Anònims vam organitzar una diada reivindicativa amb motiu del 79è aniversari de la Revolució Social.

Les organitzacions convocants el 19 de juliol recorden el procés revolucionari que es va viure aquell juliol de 1936. “Durant aquells mesos milers de persones van passar a gestionar les seves vides (assemblees, autogestió econòmica, etc.) construint un sistema basat en els principis de la llibertat i la justícia social”, apunten.

La jornada s´iniciava amb una exposició fotogràfica amb fotos de la Columna Vallès Oriental i de milicianes kurdes, i amb un dinar a l’Anònims. Es van projectar documentals sobre l´acte d´homenatge a la Columna Vallès Oriental al 2004, sobre la Barcelona revolucionària i la lluita feminista al Kurdistan. En aquest sentit, es va destacar “la vigència de les idees llibertàries i la importància que estan tenint les mateixes a Rojava i a Chiapas”.

Per cloure la jornada, es va realitzar una concentració a la Porxada en solidaritat amb les lluites de Chiapas i Rojava.
D’altra banda, les entitats participants han volgut mostrar el condol i solidaritat amb les persones de l’esquerra revolucionària turca que dilluns patien un brutal atemptat a la ciutat de Suruç.

Edicions locals