Les biblioteques de Granollers editen una guia de l'agricultura a la comarca

El document fa un repàs de tots els productes de la terra i aporta informació sobre fires i receptes

Economia

Les biblioteques de Granollers han elaborat una guia documental dedicada a la tradició agrícola de la comarca. Sota el títol Productes del Vallès Oriental aquest document pretén apropar i divulgar la riquesa de productes agrícoles que té el Vallès Oriental i despertar l'interès per aprendre a valorar-los.

Tal com indica la introducció, l'activitat agrícola al nostre territori s'està revitalitzant gràcies a la feina de diverses associacions i col·lectius que treballen per a la recuperació de les varietats locals i a favor d'una major diversitat agrícola i d'autenticitat del productes.

El document fa un repàs detallat de tots aquests productes de la terra (els cereals, l'olivera, la vinya, els llegums, l'horta i la fruita), i aporta molta informació addicional de cadascun d'ells, com les fires que hi ha a la comarca, receptes tradicionals i actuals, i recursos digitals especialitzats. A més, també compta amb un glossari on s'expliquen nous conceptes i termes que sorgeixen a partir de la revitalització i revalorització de l'agricultura, com són Km 0, agricultura ecològica o producció integrada.

Per elaborar la guia s'ha comptat amb la col·laboració del gastrònom Pep Salsetes, de l'ambientòleg Jordi Puig, i de Míriam González de l'associació de consumidors i productors La Magrana Vallesana, entre d'altres.

Edicions locals