ERC i CDC marquen el full de ruta al Consell Comarcal

El primer ple fa paleses les diferències entre l'equip de govern i el PSC

Política

La celebració del primer ple del nou Consell Comarcal del Vallès Oriental aquest dimecres al matí, ha servit per constatar les diferències ja evidenciades entre ERC i CDC -signants de l’acord de govern que ha dut a la presidència a David Ricart, alcalde de Vallromanes- i el PSC, partit ara a l’oposició que històricament havia presidit l’entitat i, en el darrer mandat, amb l’alcalde de Canovelles, José Orive, al capdavant.

Com ja havia estat anunciat, el ple havia de servir, entre d’altres coses, per designar els representants polítics de diversos organismes: Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besós, Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, Consorci per a la Normalització Lingüística, Consorci Govern Territorial de Salut del Baix Montseny i Baix Vallès, Consell Consultiu i Assessor del Consorci Teledigital Mollet i Patronat de la Fundació Hospital Asil de Granollers. 

El nou organigrama de representació ha estat aprovat amb el vot a favor de ERC i CDC, que han vist com d’altres formacions votaven en contra. Mentre Orive ha criticat “les noves maneres de fer” del nou equip de govern, el nou president Ricart ha defensat els canvis “fruit d’uns resultats electorals ben recents i noves circumstàncies”.

Les diferències entre el nou equip de govern i el principal equip de l’oposició ha restat palesa també quan s’ha tractat el punt número 4, corresponent a l’establiment del règim de les dotacions als grups comarcals i les indemnitzacions dels membres del Consell Comarcal.

En aquest cas, ERC i CDC han decidit establir un sistema d’indemnitzacions diferent a l’establert pel PSC fins ara. Mentre que els primers sostenen que amb el nou criteri “les despeses seran notablement menors a les que hi havia amb el PSC”, aquests sostenen que “el sistema de l’aportació per dietes ha tornat al Consell amb un augment considerable”.

Dos punts més, el nomenament del nou gerent, que continuarà sent Ignasi Valls, i l’aprovació de la petició d’un crèdit a la Diputació de Barcelona d’un milió d'euros per fer front a les necessitats actuals, han format part també d’aquest primer ple extraordinari del Consell Comarcal.

Edicions locals