Obertes les inscripcions de la Universitat Popular de Granollers

L'any passat, a la primera edició, hi van participar més de 60 alumnes

Societat

Des de fa uns dies i fins al proper 15 de setembre, és obert el període d’inscripcions de la Universitat Popular de Granollers (UPG), una oportunitat per a tothom que, al marge de l’edat, gènere, creences i nivell d’estudis, mantingui el desig d’aprendre. També va dirigida a les persones que, en el seu moment, no van poder cursar els estudis que volien i també a les que busquen una visió de conjunt i una perspectiva integrada dels coneixements.

La proposta està organitzada per l’Associació Impulsora de l’Educació Popular, formada per un grup heterogeni que creu en la formació permanent. Presidida pel professor Mariano Fernández,  l’associació va organitzar l’any passat i a manera de prova, la primera edició, amb la participació de més de 60 alumnes.

Les classes es fan els dilluns, dimarts i dijous, al CTUG de Roca Umbert (carrer Mare de Déu de Montserrat, 36), els divendres al Museu de Ciències Naturals, la Tela, (Palaudàries, 106), i els dissabtes a l’edifici municipal (Corró, 49). El preu és de 25 euros anuals per a cada matèria i de 5 euros per a les matèries de curta durada.

Matèries anuals
Entre les matèries anuals destaquen: Biologia (introducció al món de la biologia; professor, Nacho Julve-Larubia); Dret (declaració de la renda, impostos locals...; professor, Joan Méndez); Filosofia (incursió en la història del pensament occidental i dels filòsofs més representatius; professor, Joan Méndez); Història (recorregut per la història de la humanitat durant els darrers dos segles; professor, Orland Mena); Literatura catalana (autors rellevants i la seva relació amb el context geogràfic i sociocultural); Matemàtiques (les aplicacions reals més comunes; professora, M. Antonia Morató); Psicologia (fonaments psicològics bàsics i principals psicoteràpies per millorar el benestar psíquic i social; professora, Anna Ribalta); Química (apropar la ciència química present a la vida quotidiana de manera senzilla, pràctica i divertida; professora, Felisa Sánchez); Teoria literària (anàlisi del pensament literari al voltant dels clàssics més rellevants de la literatura universal; professora, Ana Cuchillo).

Temes especials de curta durada
La Universitat Popular de Granollers ofereix també la possibilitat de participar en d’altres matèries de curta durada. Els temes són ben diversos: Art o Arts (quines raons condicionen la percepció de l’art?; professora, Pruden Panadès; Art i Filosofia (la creació artística com a llenguatge capaç d’encabir i expressar una visió particular del món; professor, Mariano Fernàndez); Educació sanitària  (qüestions legals i ètiques al voltant de la demència; professora, Pilar Sales); Física Quàntica (relativitat i constitució de l’univers, de la física clàssica a la física quàntica; professor, Àngel López); Física i sostenibilitat (sobreexplotació dels recursos naturals, principis per a una gestió sostenible del planeta; professor, Àngel López); Psicosociologia (com els fenòmens psicològics estan determinats i conformats per processos socials i culturals; professor, Eli Soler; i Dones, l’altra història (anàlisi històrica de la situació de la dona en el món; professora: Mercè Borràs).

La Universitat Popular de Granollers compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Museu de Ciències Naturals la Tela, i Ateneu.

Edicions locals