El pàrquing El Sot disposarà d’un nou ascensor exterior

La instal·lació serà semblant a la de l'entrada de l'avinguda del Parc

Societat

L’empresa Petrobages, amb seu a Manresa i que gestiona el pàrquing El Sot situat a la plaça Barangé, està portant a terme des de fa unes setmanes els treballs de rehabilitació de l’entrada de la plaça cantonada amb el carrer Maspons i Labrós. El projecte de millora de l’accés al pàrquing preveu la instal·lació d’un ascensor a l’exterior de característiques semblants a l’existent a la zona de la plaça amb l’avinguda del Parc.

L’entrada que hi havia en aquest punt presentava un accés una mica complicat a partir d’unes escales amb molt pendent que conduïen fins a l’ascensor que permetia l’accés a les quatre plantes soterrades de l’aparcament, amb entrada i sortida pel carrer Agustí Vinyamata, al costat de l’edifici de Correus. La part exterior, en forma de rampa, servia de zona d’entreteniment per als nens que sovint juguen a la zona.

El nou accés, que segurament estarà totalment enllestit pocs dies abans de la festa major, permetrà l’entrada al pàrquing amb més comoditat. S’hi podrà accedir més fàcilment, cosa que no podien fer fins ara les persones amb mobilitat reduïda o que anaven carregades amb cotxes de nens i carros. Segons fonts municipals i de l’empresa responsable de les obres, “es tracta d’un projecte que té com a objectiu millorar l’accés dels usuaris, ja que l’anterior entrada presentava unes barreres arquitectòniques que ara quedaran totalment eliminades”.

Aprofitant aquestes obres, Petrobages també està fent altres millores (com la instal·lació de noves màquines de pagament) en aquest cèntric i important aparcament de la ciutat, situat, d’altra banda, molt a prop del pàrquing que hi ha sota el tram central de l’avinguda del Parc, que té 354 places repartides en dues plantes. L’aparcament va tenir un cost de més de tres milions d’euros i es va inaugurar el novembre de 2006.

Aquest pàrquing soterrat, que es complementa amb el d’El Sot (300 places més), és utilitzat, majoritàriament, per aquelles persones que volen accedir al centre de la ciutat.  La mateixa empresa gestiona també l’aparcament que hi ha a l’edifici Sant Carles (carrer Sant Jaume i Pompeu Fabra), amb una capacitat de prop de 200 places per a vehicles.

Edicions locals