Només el nou institut públic de Granollers farà classes a la tarda el proper curs

Ensenyament autoritza la jornada compactada a tres centres, que s'afegeixen al Bellera

Societat

El Departament d’Ensenyament ha autoritzat tres instituts de la ciutat a fer la jornada compactada el proper curs 2015-2016. Així, el nou institut de Granollers, que obrirà a l’edifici que fins ara era la seu de l’Escola Fàtima, al barri Congost, serà l’únic centre públic de secundària que farà classes a la tarda, concretament dos dies a la setmana.

Des de fa dos cursos, l’Institut Celestí Bellera fa horari compactat als matins. Enguany s’hi afegiran els instituts Carles Vallbona i Antoni Cumella i l’Escola Municipal del Treball, gràcies a l’acord dels consells escolars, que tenia el suport de professorat, alumnat, personal no docent i pares i mares, i amb l’abstenció dels representants de l’Ajuntament, que l’any passat s’havien oposat a la mesura. La comunitat educativa considera que el canvi no és gaire dràstic, ja que els alumnes ja no anaven cada tarda a l’institut. En canvi, considera que el nou horari permetrà millorar l’organització i avançar les activitats extraescolars.

Malgrat l’horari intensiu de matins, es continuaran oferint els serveis de menjador escolar, i s’intensificaran les activitats extraescolars a les tardes.

El curs passat només 7 instituts públics (dels quals, els 3 de Granollers, dels 33 del Vallès Oriental van fer jornada intensiva. Per la seva banda, els centre privats mantenen els horaris partits.

Edicions locals