Pau Ribes, sincronista del CNG, preparat per fer història

El granollerí participarà al Mundial de Kazan en el duet mixt amb Gemma Mengual

Esports

El sincronista del Club Natació Granollers, Pau Ribes, de 19 anys, és conscient de la braçada de gegant que farà al Mundial de Natació a Kazan (Rússia), que es disputa del 26 de juliol a l’1 d’agost, amb la seva participació en el duet mixt amb Gemma Mengual. Per primer cop s’introdueix la modalitat mixta en un campionat mundial de sincronitzada i Ribes serà el pioner de l’Estat.

“Està sent tot plegat una experiència inoblidable”, va remarcar Pau Ribes, que va atendre a l’AraGranollers abans de marxar a Kazan dissabte passat. La parella en duet mixt de Mengual es va formar al CN Granollers fent natació sincronitzada des de petit, sent el pioner a l’Estat espanyol. En categoria masculí no hi ha competicions i tan sols feia exhibicions des de feia anys, però fa cinc mesos va rebre la trucada de la selecció espanyola per formar part de l’equip. “No m’ho vaig pensar gaire. Des d’aleshores faig entrenaments al CAR de Sant Cugat”, va explicar Ribes, i va afegir: “els primers mesos feia entrenaments específics amb el cos tècnic, format entre d’altres amb Mengual. Però fins fa uns mesos no em van dir que la parella estaria formada per mi i Mengual. Ella mateixa es va oferir. I des d’aleshores treballem plegats”.

Pau Ribes amb la reconeguda esportista internacional, Gemma Mengual, faran un exercici al Mundial que s’adapta amb la cançó Bring me to Life, del grup Evanescense. “Estic aprenent moltíssim amb Gemma Mengual. Sabem de la dificultat de fer medalla, però veurem com va”, va dir el sincronista del CNG, Pau Ribes, davant l’oportunitat única de competir al màxim nivell mundial i que fins fa uns mesos era del tot impensable.

Més representants del CNG al Mundial de Kazan

L'euqip de sincronitzada d'Espanya participarà al Mundial amb les sincronistes granollerines Txell Mas, Cristina Salvador, Cecilia Jiménez i Amber Bakker, que van exhibir-se fa una setmana a Granollers. La selecció estatal disputarà el Mundial de Natació amb l’objectiu de fer bronze en totes les modalitats de la natació sincronitzada. Les medalles d’or i plata es veuen encara un pèl lluny, ja que les seleccions de Rússia i Xina parteixen com a favorites. n

Edicions locals