CiU, ERC-AG i CRIDA-CUP volen que l’Ajuntament s’adhereixi a l’AMI

Els signants de la moció demanen "valentia i sensibilitat" als regidors socialistes

Política

Aquesta tarda a la plaça de la Porxada, els regidors Àlex Sastre (CiU), Núria Maynou (ERC-AG) i Eduard Navarro (Crida-CUP) han donat a conèixer la moció conjunta en la qual demanen que l’Ajuntament de Granollers s’adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Els tres representants d’aquests formacions polítiques han manifestat que la seva acció correspon a un compromís amb l’ANC davant el nou repte del 27-S. Mocions similars a la que es presentarà en el ple de demà a Granollers s’han presentat ja a diversos municipis de Catalunya. En aquests sentit, els regidors de CiU, ERC i Crida-CUP han volgut enviar un missatge clar, especialment als regidors del PSC, tot recordant-los que “en municipis com Terrassa i Castelldefels, els socialistes hi han votat a favor”. 

La moció dels tres grups municipals demana que “l’Ajuntament s’adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència constituïda a Vic en data 14 de desembre de 2011, i que aprovi els estatuts que regulen l’Associació”. La moció serà debatuda i posada a votació en la junta de portaveus, un fet aquest amb el qual han mostrat la seva disconformitat Sastre, Maynou i Navarro, als quals agradaria que aquests temes es debatessin i votessin en el ple.

En l’anterior mandat, l’equip de govern del PSC, que també tenia majoria absoluta, va derrotar una moció de semblants característiques.

En el mateix Ple de demà, els portaveus del grups municipals hauran de posar a votació una moció presentada per Pep Mur, del Grup Municipal d’ERC-AG, que fa referencia al suport a la creació de la prestació ‘Garantia+55’, una proposta impulsada per la UGT de Catalunya per millorar la situació de les persones de més de 55 anys que es trobin en situació de desocupació, tinguin cotitzats un mínim de 15 anys i hagin exhaurit la prestació per desocupació contributiva. Entre d’altres propostes, aquesta iniciativa demana per a aquest grup de persones una prestació econòmica igual al SMI vigent.

Edicions locals