Festa major participativa a El Xiprer

Es va celebrar dissabte i diumenge passat amb una gran assistència de gent

Societat

Convertida ja en una cita fixa del calendari, totes aquelles persones que al llarg de l'any col·laboren amb la casa d'acollida el Xiprer van tenir l'oportunitat, el passat cap de setmana, de participar en els actes organitzats per a celebrar una festa sempre oberta a tothom. 

Els dos dies de festa major del Xiprer han mostrat, una vegada més, el caràcter obert d'una entitat/ONG que té una gran acceptació tant a Granollers com a la comarca. Durant dos dies, dissabte i diumenge passat especialment, les portes del Xiprer es van obrir encara més per acollir totes aquelles persones (col·laboradors, voluntaris i usuaris) que al llarg de l'any participen en les diverses iniciatives que organitzen en el camp social de la mà de Càritas.

Una vegada més, la taula i la pregària van estar ben presents i van servir per a reunir un gran nombre de persones. Dissabte a la tarda, l'acte de pregària comptà amb la participació de reprsentants de ben diverses religions però unides, això sí, per l'oració. El Xiprer, segons va manifestar la Mercè Riera, es troba en aquests moments "en una etapa de canvis que han de servir per a oferir encara molt més serveis i en millors condicions a les persones que ho necessiten". En aquest sentit, la Mercè va fer referència als canvis que han convertit recentment el Xiprer en una Fundació per assegurar encara millor el seu futur.

La responsable del Xiprer es va referir també als canvis que signficiarà pels usuaris el trasllat del carrer Josep Umbert al polígon del Ramassar del magatzem d'aliments que ha d'entrar en funcionament els primers dies de setembre. Per a la Mercè, "els nous espais habilitats en dues grans naus, permetran disposar de més metres quadrats i poder oferir en millor condicions els aliments que les famílies necessiten per arribar a final de mes". Actualment, són més de 1.500 les famílies de la comarca les que, a través de Càritas i els Serveis Socials dels ajuntaments, van a buscar aliments al Xiprer.

Entre les activitats organitzades no van faltar, com ja és habitual, els actes socials i culturals, entre els quals la representació d'una obra de teatre per part del grup Les quatre estacions de la revista Ressò. Durant els dos dies van ser moltes les persones d'entitats i institucions de la ciutat, entre ellas l'alcalde Josep Mayoral, que van passar pel Xiprer.

Edicions locals