L’Ajuntament rebutja amb els vots del PSC, C’s i PP l’adhesió a l’AMI

La moció havia estat presentada per CiU, ERC-AG i Crida-CUP

Política

L’Ajuntament de Granollers ha rebutjat aquesta tarda, en sessió plenària, l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència, una proposta presentada fa uns dies a través d’una moció conjunta dels Grups Municipals de CiU (4 regidors), ERC-AG (3) i CRIDA-CUP (2). La moció, votada en la junta de portaveus i posicionada en el Ple a petició del representant de la CRIDA-CUP, ha estat rebutjada amb els vots del PSC (13 regidors), C’s (2) i PP (1). 

Els portaveus del Grups Municipals que van presentar la moció han lamentat que no hagi prosperat una proposta “votada en altres municipis com Terrassa i Castelldefels per membres del PSC”.

Eduard Navarro en nom de la CRIDA-CUP ha recordat els 14.638 vots que en les eleccions del 9N van votar a favor del procés i ha considerat “una pena que la capital del Vallès no s’hagi adherit”.

Núria Maynou, en nom d’ERC-AG, ha manifestat que “treballar per la independència des del municipalisme és la millor manera de treballar pel país” i Àlex Sastre, de CiU, ha dit que “espero que algun dia els socialistes reconsiderin la seva posició”.

Per part dels socialistes, ha estat Jordi Terrades l’encarregat de posicionar el vot del seu grup. Terrades ha dit que “respectem la moció però no la compartim”. Favorable a un canvi de la Constitució, Terrades ha manifestat que “és evident que el PSC no és independentista, ja que nosaltres ens declarem catalanistes i federalistes”.

C’s i PP no han exposat el seu posicionament.

Edicions locals