Drac gran i petit, i la Granota de Can Bassa

La colla del Drac de Granollers té assegurat el futur, amb molta vitalitat i iniciatives

Cultura

Nascut el 1990 a iniciativa de Diables per commemorar el cinquè aniversari, el Drac de Granollers està basat en la idea de la colla de fer una bèstia tricèfala. L’escultor Ramon Aumedes, del Taller Sarandaca, va dissenyar i construir el drac. Té 12 punts de foc, 4 a cada cap i és portat per una persona.

El Drac de Granollers té dos balls propis, composats per Lluís Soler, i que són interpretats pels músics que l’acompanyen a totes les sortides i actuacions. Peça clau en els correfocs de la Festa Major de Blancs i Blaus, és l’encarregat de finalitzar-los amb un esclat de foc i música. Especialment actiu, la seva presència sempre es converteix en un reclam. El Drac adquireix la màxima espectacularitat quan es fa fosc.

Un any més, els del Drac de Granollers afronten el repte de la festa major “amb la il·lusió i l’entusiasme de sempre”, diu la seva presidenta, Susana Coronado.

Des de fa temps, el Drac gran té un fillet, el Drac petit. Nascut l’any 2001 amb motiu del desè aniversari del pare, també és un drac tricèfal que va ser creat per mirar de donar continuïtat  a la colla, “cosa que s’ha aconseguit feliçment”, remarca la Susana. Així com el Drac gran, el petit també disposa d’un ball propi composat per Jordi Montpart que és interpretat pels músics que l’acompanyen a totes les actuacions. És l’encarregat de finalitzar els correfocs de la Colla Infantil de Diables.

El tercer drac de la colla (capaç de llançar aigua i foc) és la Granota de Can Bassa, convertida en figura singular des de fa anys per la colla després que un dia aparegués (ningú no sap com ni de quina manera) al seu local. Al llarg de l’any, una de les activitats principals de la colla del Drac és la Mostra de Bestiari de Foc de l’Ascenció.

Edicions locals