Càsting obert per demostrar els coneixements de Granollers al concurs 'Juguem a Plaça'

La proposta televisiva, ideada pel periodista granollerí Pere Puig, va guanyar la darrera edició dels Premis MAC

Societat

Fins al diumenge 13 de setembre, estan obertes les inscripcions al càsting de Juguem a Plaça, un concurs de televisió que té lloc en places emblemàtiques de poblacions mitjanes i grans d’arreu de Catalunya (la plaça del monestir de Sant Cugat del Vallès, la plaça de la independència de Girona, entre altres) i que enregistrarà l'episodi pilot l'1 d'octubre a la plaça de la Porxada de Granollers.

Per participar-hi "el coneixement del propi municipi és vital", tal i com explica el periodista Pere Puig Mir, creador del projecte, en el vídeo de presentació. Així, Juguem a Plaça divulga coneixements i anècdotes de les ciutats que visita, gràcies als coneixements dels seus participants.

Juguem a Plaça va ser premiat per TV3 i la XAL en els darrers Premis MAC, lliurats a Granollers a principis de juny. El guardó atorga finançament per enregistrar un episodi pilot, l’opció d’emissió pels mitjans esmentats, i la possibilitat d’esdevenir un programa regular.

Així, l'episodi pilot s'enregistrarà a la plaça de la Porxada l'1 d'octubre. El concurs consta de quatre proves eliminatòries: Coneixements (preguntes i respostes), Personatge (inspirada en algú històric o famós de la ciutat), Recerca (un contrarrellotge en què s'ha de buscar i fotografiar amb el mòvil diferents elements urbans) i Habilitat (basada en una tradició local).

Cada prova serà dirigida pel presentador i tutelada per un expert, que contextualitzarà les proves i exercirà de jurat. El concursant finalista s'emportarà un premi en metàl·lic, i si guanya la prova final, també La cistella de la plaça, farcida de productes i serveis dels patrocinadors. En tractar-se d'un pilot, tots els premis es lliuraran sempre i quan TV3 o la XAL emetin el programa.

Per concursar-hi cal ser major d'edat i viure a Granollers o rodalia, o demostrar un vincle amb la ciutat. Cal enviar un correu electrònic a juguemaplaca@gmail.com amb assumpte casting, i indicant nom, cognoms i edat. El càsting de concursants es farà a mitjans de mes.

També hi ha la possibilitat de participar-hi sense concursar, tot enviant un correu a la mateixa adreça, però amb l'assumpte proposta. De fet, els continguts de Juguem a Plaça es construeixen a partir de les propostes de la ciutadania, que pot opinar sobre què creu que cal saber de Granollers arreu de Catalunya (Història, cultura, patrimoni, personatges icònics, arquitectura, etc). Tota la informació, s'emeti o no, es recopilarà en una web, i si el programa esdevé regular també en una aplicació.

A més, els qui enviïn una proposta tindran opcions d'emportar-se un dels premis del programa, ja que si el concursant perd la prova final, La cistella de la plaça se sortejarà entre els qui enviïn propostes de continguts al programa.

Edicions locals