Els playmobils més educatius

Esplay presenta a Roca Umbert una proposta educativa i de lleure basada en la iconografia de la històrica marca de joguines

Societat

Els històrics playmobil s’han instal·lat des d'avui dimarts a Roca Umbert, en el marc d’una proposta educativa i de lleure que es presenta per primera vegada a Granollers i que pretén fer gira per tot Catalunya. Fins al diumenge 13 de setembre (de 10 a 14 h i de 16 a 20 h), les famílies poden apropar-se a l’equipament granollerí per jugar, per exemple, “al parxís dels pallassos, les dames xineses o els escacs medievals amb figures de Playmobil de gran format”, indiquen des d’Esplay, entitat organitzadora, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Granollers.

El joc té un paper molt important, tant en els aspectes psicològics com els pedagògics, per al desenvolupament de la personalitat i la integració social dels nens. A partir d’aquest concepte i conscients que l’oferta lúdica avui dia és àmplia, Esplay proposa un nou model d’esbargiment que evoluciona el joc de taula tradicional cap a un format de grans dimensions en el qual poden interactuar en un mateix entorn prop de 100 nens amb els seus pares.
“Volem potenciar l’aprenentatge a través del joc i estimular que els pares juguin, comparteixin i experimentin amb els fills”, explica Ignasi Puig, cofundador i CEO d’Esplay. Per això, tots els nens que participin a l’Esplay de Granollers hauran d’anar acompanyats d’un adult.

El joc està pensat per incentivar la creativitat dels nens, les seves habilitats personals i afectives (motivació, capacitat d’enfrontar-se als reptes, autoconfiança, expressió de sentiments i emocions...), les habilitats socials (interiorització de normes, cooperació i treball en equip...) i les habilitats psicomotrius (coordinació de moviments, precisió, la rapidesa...).

Les activitats s’estructuren en una zona de jocs; una zona de tallers i manualitats; una exposició d’un diorama format per més de 1.200 figures que representarà la Festa Major de Blancs i Blaus en una maqueta cedida per Catalunya en miniatura; i una zona comercial per als aficionats i col·leccionistes de Playmobil.

El preu de l’entrada és de 5 euros per als nens de 2 a 12 anys i d’1,5 euros per als més grans de 12 anys. És gratuït per als menors de 2 anys.

Edicions locals