L’Ajuntament insta els governs europeus a trobar solucions per als refugiats

Tots els grups municipals signen la declaració institucional

Societat

Tots els grups municipals presents al consistori granollerí han donat suport a una declaració institucional en què s’insta les institucions competents a buscar solucions conjuntes al drama humanitari de milers de persones desplaçades. En el text, els signants expressen la solidaritat amb totes les persones que han d’abandonar casa seva de manera involuntària a causa de la guerra que es viu als seus països d’origen i denuncien les situacions d’abús que pateixen aquestes persones per part de màfies organitzades. 

A més, el manifest insta els governs de la Unió Europea a actuar de manera immediata per donar resposta a les necessitats humanitàries de les persones que viuen aquesta tragèdia i a buscar una solució realista a més llarg termini per evitar situacions d’èxode. A més, reclama especialment al govern de l’Estat espanyol i a la Generalitat de Catalunya una posició oberta en defensa dels drets de les persones que pateixen els efectes d’una situació cruel i injusta.

Finalment, l’Ajuntament de Granollers es posa a disposició de les institucions que tenen les competències en aquesta matèria per buscar solucions conjuntes.En aquest sentit, Granollers “com a ciutat d’acollida, impulsarà i participarà activament i solidàriament conjuntament en les iniciatives que sorgeixin de la societat civil, del municipalisme i de les diverses institucions”.

La declaració institucional també denuncia la inacció dels governs i les institucions europees, i recorda que la defensa dels drets humans és un deure de totes les institucions democràtiques. “Els municipis tenen un clar compromís en la promoció i la garantia dels drets humans, treballant conjuntament administració i organitzacions de la societat civil”, indica el text. 

Edicions locals