Les 24 Hores de cotxes es consolida a nivell internacional

La prova presenta la millor inscripció dels darrers 13 anys amb un total de 75 equips

Esports

La 17a edició de les 24 Hores de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez consolida la seva presència internacional amb un total de 69 equips estrangers. La prova, que se celebra del 4 al 6 de setembre al Circuit Barcelona-Catalunya, presenta la millor inscripció dels darrers 13 anys amb un total de 75 equips. La sortida tindrà lloc el dissabte (12 h) i l’entrada és gratuïta.

Un dels objectius de les 24 Hores de cotxes del Circuit va ser la seva internacionalització i això s’ha dut a terme de la mà de Creventic, promotors de les 24H SERIES, que enguany ha esdevingut una sèrie internacional FIA i en la qual estan adscrites les 24H de Barcelona com a cinquena prova de la temporada. En total, durant el cap de setmana, es podran veure 17 nacionalitats diferents entre els equips inscrits. Procedeixen principalment de Gran Bretanya (17), França (12), Alemanya (10), Suïssa (9), Espanya (6), Països Baixos (5), Austràlia (3), Dinamarca (3), i Àustria (2). També hi ha equips de la República Txeca, Mònaco, Eslovàquia, Luxemburg, Líban, Bèlgica, Lituània i Hongria. Tot i que, segons informa el Circuit, si es té en compte la procedència dels pilots, la xifra sobrepassa les 25 nacionalitats.

L’acte de presentació es va celebrar aquest dimecres a la seu del RACC de Barcelona, i va estar presidida per Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; Josep Mateu, president del RACC; Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya; i Antoni Guil, alcalde de Montmeló, amb la presència d’altres autoritats, organitzadors, equips, pilots i personalitats del món del motor.

D’entre els equips destacats hi ha el guanyador de l’any passat l’Scuderia Praha o l’Hofor-Racing 2, vencedors el 2013. També destaca l'equip KH-7 Monlau Competicion amb Laia Sanz i Francesc Gutiérrez. De fet, la parella Sanz-Gutiérrez, no van faltar al preludi de les 24H de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez. La parella de pilots formada per la Laia Sanz i el Francesc Gutiérrez enguany tornarà a participar a la cursa sense cap més company. Per la Laia Sanz, “no és fàcil millorar el que vam fer l’any passat, però ho intentarem. L’objectiu ha de ser superar el resultat que vam aconseguir”, una 12a posició a la general i victòria a la categoria A3T. Per la seva part, el Francesc Gutiérrez, que ha participat en totes les edicions de la prova, ha assegurat que “les 24 Hores és la meva cursa, la més important. Hi ha una qualitat i quantitat de vehicles d’equips i de pilots excepcional. Només el fet de poder estar aquí i participar és molt important. Estan consolidadíssimes i formen part del grup de curses de 24 Hores a nivell mundial”. 

Entrada gratuïta
Les 24H de Barcelona- Trofeu Fermí Vélez començaran aquest divendres amb els entrenaments lliures, qualificatius i nocturns. L’emblemàtica cursa de resistència es disputarà sobre el traçat FIA de 4.655m i arrencarà amb sortida llançada a les 12:00h del dissabte. En les hores prèvies a la cursa, de 10:30 a 11:00h, se celebrarà una visita al pit-lane per a tots els espectadors. L’entrada és gratuïta per aficionats, abonats socis i Oficials del Circuit durant tot el cap de setmana, així com també l’accés al pàdoc.

Es podrà entrar al Circuit de Barcelona-Catalunya a partir de les 10:00h de dissabte per l’Accés Principal (Àrea Oest), ja sigui a peu o en vehicle particular. L’estacionament dels vehicles s’efectuarà al pàrquing A i als pàrquings interiors In2, In3 i In4. Els espectadors podran seguir tota l’activitat des de les Tribunes Principal, I, H i G. També s’ha habilitat una zona de càmping gratuït, situat al bosquet de la Tribuna G, a l’àrea de pícnic.

Edicions locals