UGT i ERC volen impulsar un pla estratègic comarcal

L'objectiu de la iniciativa, a la qual convidaran a altres partits i entitats, és que el Vallès Oriental no perdi lideratge

Política

Representants de la UGT i d’ERC del Vallès Oriental, entre els quals el seu secretari comarcal, Òscar Riu, i el president del Consell Comarcal, David Ricart, respectivament, es van reunir aquest dimecres per posar en comú el document elaborat per la central sindical Un Vallès Oriental socialment just i amb lideratge.

Es tracta d’una sèrie de propostes vinculades a polítiques d’ocupació, formació i benestar social, especialment, que tenen com a objectiu sortir de la crisi i reactivar la comarca. El document estableix, entre altres aspectes, “l’impuls d’un Pla estratègic d’àmbit comarcal ràpid que serveixi per analitzar les diferents realitats del Vallès i les diferents accions que s’estan desaprofitant”.

Els punts principals del pla es centren en les polítiques d’ocupació i de benestar social, la formació, el sistema de salut, les infraestructures i les responsabilitats socials de les administracions locals.

Tant Riu com Ricart van coincidir en la necessitat d’avançar en la realització d’un pla que, segons ells, “ha de servir per tal que la comarca torni a guanyar en competitivitat i no perdi pistonada”.

En els propers dies, UGT i ERC convidaran a sumar-se a aquesta proposta a diferents grups polítics de la comarca, així com a empresaris, sindicats i d’altres agents socials. 

Edicions locals