En marxa els dos nous jutjats

Començaran a fer judicis de família i incapacitat la setmana que ve

Societat

Un mes després que fossin presentats com un projecte a posar en marxa a primers de setembre, els dos nous jutjats ja disposen de tot el material necessari, així com de personal, des de fa uns dies per tal d’iniciar els judicis relacionats amb els casos de família i d’incapacitat, els quals presenten un considerable retard actualment.

Situats a la sisena plaça de l’edifici del carrer Josep Umbert, aquests nous jutjats de reforç de primera instància estaran en condicions de fer els primers judicis la setmana que ve. Durant aquests dies, el personal administratiu que ha d’atendre aquest servei ha condicionat els nous espais per tal de donar sortida a les necessitats per les quals han estat creats provisionalment, a l’espera de la seva definitiva creació.
 
Com ja és ben sabut, la posada en marxa d’aquests nous jutjats respon a una petició realitzada conjuntament al Ministeri de Justícia per diversos grups, col·lectius i entitats, entre els quals el Col·legi d’Advocats de Granollers, procuradors, Ajuntament, jutges, secretaris judicials... Durant la presentació d’aquests nous jutjats el passat mes de juliol, la coincidència era total en destacar la urgència i necessitat de la seva posada en marxa.
 
Ara, els representants d’aquests col·lectius professionals, esperen que els dos nous jutjats agilitzin la feina enrederida tant com puguin. “La notícia és important en la mesura que significa que s’ha escoltat i tingut en compte una reivindicació, però hem d’estar atents i treballar per tal d’aconseguir que aquesta provisionalitat es converteixi en creació definitiva”, assenyala el procurador Ramon Daví.
 
Tot just quan es fa realitat aquesta reivindicació, el jutge degà i magistrat de Primera Instància número 3, Carlos Puigcerver, un dels jutges que més intensament hi va treballar per aconseguir els dos nous jutjats, marxa a Barcelona. 

Edicions locals