Noves propostes formatives al Gra

El programa +Recicla't 'adreça a joves d'entre 14 i 35 anys

Societat

El Servei de Joventut organitza, dins el programa +Recicla't, noves propostes de formació per a joves de 14 a 35 anys pel darrer quadrimestre de l'any, que es diferencien els cursos de temàtica recreativa, i que pretenen oferir una formació especialitzada que ajudi tant a nivell curricular com a nivell acadèmic.

Dins l'apartat Forma't s'ofereixen els cursos de manipulador d'aliments, un d'ACTIC nivell mitjà gratuït i adreçat de manera específica a persones en situació d'atur, i una jornada formativa sobre violència de gènere adreçada a joves estudiants o professionals que vulguin tenir coneixements bàsics sobre les causes i conseqüències de la violència masclista.

En l'apartat Recrea't les propostes són de combo i harmonia musical, de confecció de roba, drapet (trapillo), i d'iniciació a l'scrapbook. I a l'apartat Inicia't, adreçat a estudiants d'ESO i Batxillerat, s'ofereixen dos cursos per aprendre a fer ús de diferents eines i recursos tecnològics (Prezzi, CmapTools, Bubbl, i d'altres) per elaborar i exposar els treballs de recerca.

Pel que fa als tallers i activitats adreçades a joves de 12 a 18 anys, s'ofereixen un taller de manteniment de bicicletes, un taller d'escriptura creativa, un d'iniciació a la rebosteria i a la pastisseria i una càpsula de pastisseria nadalenca. D'altra banda, també s'ofereixen dos circuits d'arts plàstiques pensats perquè els joves puguin aprendre i aprofundir en les diferents tècniques i tendències artístiques en un sol taller: el circuit Fet a mà, que tractarà les tècniques d'enquadernació, scrapbook i estampació manual; i el circuit Draws & Paints, sobre il·lustració, pintura, aquarel·la, animació tradicional i animació 2D. Les sessions dels dos circuits es faran de manera repartida entre l'Espai d'Arts i el Gra.
La inscripció a tots els cursos finalitza 10 dies abans de l'inici de cada curs.

D'altra banda, el Gra també té a punt les activitats obertes i gratuïtes dirigides als joves que es faran de setembre a desembre: la demostració de bike trial, una exhibició d'aquest esport que es farà coincidint amb les hores d'esbarjo als centre d'educació secundària; els concerts de lluna plena, que es faran cada dissabte de lluna plena amb grups de Granollers i la comarca; l'escenari obert, en què joves residents de l'equipament mostren les seves creacions, obres i habilitats; el passatge del terror, l'activitat ludicofestiva que es fam amb motiu de la castanyada; l'omaka experience, el joc interactiu que permetrà guanyar un àpat en un restaurant de Granollers; i els espectacles solidaris que es faran per Nadal en què es convida els assistents a portar aliments i joguines per donar a les entitats el Xiprer i Càritas. 

Edicions locals