Granollers destina 10.000 euros als refugiats sirians i s'afegeix a la campanya 'Un minut de vergonya, un minut de dignitat'

La primera concentració es farà demà dimecres (20 h) a la plaça de la Porxada, amb la presència de Tortell Poltrona, de Pallassos sense Fronteres

Societat

El Consell de Cooperació de Granollers -que aplega representants d'una quinzena d'entitats i de grups municipals-, reunit ahir a Can Jonch, ha decidit augmentar el pressupost que Cooperació i Solidaritat destina al programa de suport a la població desplaçada per la guerra de Síria que té obert el Fons Català de Cooperació. Granollers hi aportarà 10.000 euros, el doble que l'any passat. A més, Granollers s'ha afegit a la campanya Un minut de vergonya, un minut de dignitat, i farà la primera convocatòria demà dimecres (20 h) a la plaça de la Porxada.

Un minut de vergonya, un minut de dignitat, que denuncia el tracte que reben les persones refugiades que intenten arribar a Europa, és una iniciativa de l’ONG Pallassos Sense Fronteres, a la qual s’han adherit nombrosos col·lectius d’arreu i que es proposa fer a cada ciutat. Està previst que a l'acte de demà hi participi Tortell Poltrona.

El Consell de Cooperació ha acordat també elaborar un Pla de sensibilització específic. Des del Consell de Cooperació i Solidaritat, conjuntament amb l’equip tècnic de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, es coordinarà un pla de sensibilització que reculli totes les accions que es duguin a terme a Granollers per donar a conèixer el conflicte i la situació de la població desplaçada, així com també les activitats solidàries que s’emprenguin. 

D'altra banda, fa uns dies tots els grups municipals van subscriure una Declaració institucional de suport a les persones refugiades i el consistori va establir Can Jonch com a punt d'informació al qual es poden adreçar persones i entitats interessades a col·laborar en accions solidàries.

Des de l’Ajuntament de Granollers es treballa de manera coordinada amb altres ajuntaments en el marc de diferents entitats, per cooperar en programes de suport a la població desplaçada, tant de manera immediata per poder cobrir les necessitats més urgents d’aquestes persones, com en la planificació de la gestió de l’acollida de les persones refugiades als diferents municipis.

Projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans
En la línia de difusió, Granollers acull aquesta tardor per segon any el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. Durant la primera quinzena d’octubre, sis persones que lluiten pels Drets Humans des de diferents indrets del món participaran en les activitats organitzades als 14 municipis, entre els quals la nostra ciutat.

En e  marc d’aquest projecte, el dia 1 d’octubre s’inaugurarà a la plaça de la Corona l’exposició Living on the edge, de l’Institut Català Internacional per la Pau, que retrata l'empremta que han deixat els conflictes ètnics i religiosos a ciutats com Nicòsia (Xipre), Belfast (Irlanda del Nord), Mitrovica (Kosovo) i Mostar (Bòsnia i Herzegovina). 

Edicions locals