El Col·legi d’Advocats s’ofereix per prestar assistència jurídica als refugiats

Tots aquells advocats que desitgin formar part d’aquest registre han de dirigir-se a registro.asilo@abogacia.es.

Societat

El Col·legi d’Advocats de Granollers informa que es posa a disposició de les administracions i entitats per tal d’ajudar i fer front a la greu crisi humanitària dels refugiats que fugen de la guerra. A través d’una nota, els representants del Col·legi manifesten que col·laboren amb el Consell General de l’Advocacia Espanyola amb la participació d’un registre d’advocats per prestar assistència jurídica a refugiats i desplaçats.
 

El Consell General de l’Advocacia Espanyola ha engegat un registre d’advocats especialitzats en matèria d’immigració i asil que es posarà a la disposició de les autoritats espanyoles i de la UE per abordar l’assistència jurídica dels potencials refugiats i persones desplaçades.
 
Des del Col·legi d’Advocats de Granollers assenyalen que “aquesta assistència es prestarà a nivell nacional i local, com en els denominats hotspots (punts calents europeus) per col·laborar in situ amb els advocats i autoritats dels països afectats així ho demanessin”.
 
Aquells advocats que desitgin formar part d’aquest registre han de dirigir-se a registro.asilo@abogacia.es
 
Tanmateix, des del Col·legi d’Advocats de Granollers anuncien que “ens posem a disposició de les administracions i entitats per tal d’ajudar i fer front a la crisi humanitària que pateixen milers de persones que fugen de la guerra”.
 
Per altra banda, cal destacar que el Consell de l’Advocacia Catalana, formada per 14 Col·legis d’Advocats de Catalunya (del qual Granollers en forma part), ha iniciat contactes amb el Govern de la Generalitat amb l’Associació Catalana de Municipis i amb ACNUR, per coordinar accions conjuntes d’ajuda. Es tracta, assenyalen els representants de l’advocacia catalana, d’articular una resposta que cobreixi tot el territori davant la possible arribada de refugiats.
 
Des del Consell de l’Advocacia Catalana remarquen que “davant la situació actual cal una resposta urgent per part de totes les administracions, institucions i entitats socials del país”. 

Edicions locals