El curs s’inicia amb una nova escola i nou institut arran la fusió de Fàtima i Pau Vila

Dilluns 5.560 alumnes entraran a les aules dels centres d'ensenyament públics de la ciutat

Societat

El nou curs 2015-2016 arrencarà dilluns a Granollers amb una escola i un institut nous, resultat de la fusió dels centres de Fàtima i Pau Vila. Durant els darrers dies i pel que fa especialment als centres públics, els treballs de caràcter administratiu s’han centrat en l’atenció especial als alumnes nous que s’han instal·lat a la ciutat aquest estiu. “Aquesta circumstància ens ha obligat a fer una redistribució d’última hora, però la situació pel que fa a l’inici de les classes en l’ensenyament públic és de total normalitat”, diu el regidor d’Educació, Francesc Arolas, que remarca també “les novetats que constitueixen l’entrada en funcionament del nou institut de secundària de Fàtima i la nova Escola Granollers, que estarà situada a l’antiga escola Pau Vila, al barri de Can Gili”.

Aquests dos nous centres són fruit de la fusió de les escoles Pau Vila i Fàtima. L’institut Granollers –amb nom provisional, a les instal·lacions de l’antiga escola Fàtima– començarà amb dos grups de 1r d’ESO que aniran  augmentant cada any tot mantenint només dues línies, fins a completar els quatre cursos d’ESO previstos. Des de l’Ajuntament es destaca que “ambdós centres tindran com a projecte potenciar el coneixement científic”.

5.560 alumnes
En el cas dels centres públics, 5.560 alumnes iniciaran el curs de P3 a 4t d’ESO, i 234 infants de 0 a 3 anys ompliran les aules de les tres escoles bressol municipals –Giravoltes de Fàtima, Tortuga de Can Bassa i El Teler d’El Lledoner.

Treballs de manteniment
Pel que fa a les escoles públiques (Pereanton, Ferrer i Guàrdia, Salvador Espriu, Mestres Montaña, Salvador Llobet, Ponent, Joan Solans, Lledoner i Escola Granollers) iniciaran el curs després que aquests mesos d’estiu s’hi hagin dut a terme diversos treballs de millora. “En la majoria dels casos s’ha tractat d’obres de manteniment general, tot i que cal destacar aquells que s’han fet en el trajecte que va de l’Escola Fàtima a l’Escola Pau Vila per condicionar i senyalitzar millor aquest camí escolar”, remarca Arolas.

Els instituts
Treballs similars s’han realitzat tanmateix als instituts Carles Vallbona, Celestí Bellera, Antoni Cumella, Institut Granollers i Escola Municipal del Treball. Algunes qüestions que preocupen els responsables d’Ensenyament estan relacionades amb el fet que uns quants professors, especialment en el cas dels substituts o els que han estat contractats per fer front a les complementacions de professors amb reducció de jornada, iniciïn el curs el mateix dia 14. “Aquesta és una inquietud que ens han traslladat els equips directius de diversos centres”, afirma el responsable d’Educació de l’Ajuntament de Granollers.

Els centres concertats
Al costat d’aquests milers d’escolars que van als centres d’ensenyament públics de la ciutat ho faran també els que van a centres concertats, representats especialment, pel que fa a primària i secundària, per Educem, Jardí, Escola Pia, Cervetó i Anna Mogas. També és el cas de la desena d’escoles bressol privades.

Edicions locals