La Crida-CUP acusa l'Ajuntament de defugir els problemes del sector educatiu

La Crida planteja si les obres i el nomenament de nou professorat permetran iniciar el curs amb normalitat

Política

La Crida per Granollers - CUP considera que l'equip de govern defuig dels problemes a l'entorn del sector educatiu. La formació considera, per exemple, que el curs comença a Granollers amb incògnites per resoldre, com ara si el professorat que encara no ha estat nomenat arribarà als centres el dia 14, o si les obres que es fan en alguns centres educatius permetran iniciar el curs amb normalitat.

Segons la CUP, el consisotir "un curs més continua sense afrontar el problema de la segregació escolar, segueix sense qüestionar els privilegis de l'escola concertada, ni una paraula sobre la precarietat als centres escolars, i calla sobre la progressiva implantació de la LOMQE, adoptada per la consellera Rigau".

La Crida mostra la preocupació per la reducció continuada de personal i recursos als centres públics i els seus efectes sobre la majoria de l'alumnat, mentre que les famílies amb més recursos opten per l'ensenyament concertat "pagat amb els nostres diners". "Ens preocupen les mancances dels centres educatius, alguns molt envellits i indignes de l'ensenyament del segle XXI, malgrat els intents per reconvertir centres de primària en centres de secundària", afegeix.

Segons la formació també hi ha una manca de previsió del creixement de la població que cursarà en el futur l'ESO i els ensenyaments post-obligatoris, i una manca de planificació dels equipaments necessaris.

Edicions locals