L’EC Granollers adapta els estatuts a la normativa de la Llei de l’esport

El principal motiu per actualitzar els estatus ha estat l'explotació del bar del camp del Carrer Girona

Esports

L’EC Granollers ha adaptat els estatuts del club a la normativa  vigent de la Llei de l’esport de la Generalitat de Catalunya. El principal motiu ha estat poder legislar l’explotació del bar del camp Municipal del Carrer Girona, que segons ha pogut saber l’AraGranollers ha estat una petició directe de l’Ajuntament de Granollers. L’actualització dels estatuts del club centenari va tenir lloc aquest dilluns en una Assemblea General Extraordinària de socis, a les oficines del camp del Carrer Girona, i va ser aprovada per unanimitat per la desena de socis que van ser-hi presents.

L’assemblea de socis va tenir un únic punt amb l’aprovació dels nous estatuts que adapten el club a la Llei de l’esport del 31 de juliol de 2000, ja que fins ara els estauts tenien com a referència la llei catalana de l’esport de l’any 1988. “El club ja contemplava moltes de les indicacions de la Llei de l’Esport, però d’aquesta manera ho hem acabat d’adaptar i així no hi ha dubtes”, valora el secretari de l’EC Granollers, Ricardo Del Castillo.

La principal mesura per actualitzar els estatuts ha estat l’explotació del bar del camp Municipal del Carrer Girona, ja que “així no hi ha dubtes i ningú ja pensarà que s’atorga a dit”, remarca Del Castillo, i afegeix, “tal com posa als nous estatuts, l’EC Granollers pot participar en procesos de licitació, adjudicació, concursos i d’altres de caire públic o privat en els mateixos drets i obligacions que d’altres persones”.

Segons indica el secretari de l’entitat, el “bar funciona correctament”, però s’ha de regir per la Llei de l’esport respecte la seva explotació, ja que “pertany a l’Ajuntament i el club el fa servir”,  remarca el secretari. A més, Del Castillo assegura que la seva explotació, que està portada per una persona, paga un lloguer al club mensual i dóna una quantitat de diners al club atípica. “No són gaires diners, però tot ajuda”, assegura Del Castillo.

El mandat acaba el 2016
L’actualització dels estatuts defineixen diverses mesures que l’EC Granollers adapta de manera immediata. Entre la previsió dels nous estatuts hi ha la duració dels mandats de les directives en un període màxim de 6 anys. La directiva del president Xavier Abolafio acabarà el desembre de 2016 el seu mandat, “però això ja estava previst”, indica Del Castillo. També s’unifiquen les antigues modalitats de socis amb un sol tipus de soci amb plens drets i una directiva pot estar formada amb un mínim de tres persones, i no de cinc, com abans es requeria.

EC Granollers - Sabadell B
Aquest diumenge, l’equip granollerí buscarà la seva primera victòria com a local contra el Sabadell B (12 h), filial d’un conjunt de la Segona Divisió B que sempre és complicat. “Són gent jove i ben entrenats que els hi agrada fer un bon futbol. A més, tenen jugadors de qualitat”, valora el tècnic granollerí, Albert Garcia, que espera puntuar.

Edicions locals