El Centre d'Estudis de l'AC, 5è Guardó Salvador Casanova

El premi es va donar a conèixer a la Porxada dins l'acte de record del conegut activista polític i social

Societat

Dijous al vespre, un nombrós grup de persones es va reunir a la plaça de la Porxada, concretament a l'entorn de l'olivera on una placa recorda la figura i la persona del desaparegut Salvador Casanova, conegut activista polític i social dels anys 70 i 80 de Granollers i entusiasta patriota defensor de les llibertats de Catalunya. Després de fer un repàs per la seva vida i recordar els aspectes prinncipals de la seva persona, Pep Mur, regidor d'ERC a l'Ajuntament de Granollers, va deixar pas a Jaume Profitós, número 38 a les llista per Barcelona de Junts pel Sí per ERC. Profitós va destacar "la importància de la cita electoral del 27-S i la responsabilitat de tots per estar a l'alçada d'aquestes circumstàncies tan especials".

En el decurs del'acte, i per cinquena vegada consecutiva, es va a donar a conèixer el veredicte del 5è Guardó Salvador Casanova, un premi que té com a objectiu reconèixer la tasca de persones o entitats locals que destaquen per la seva aportació en el camp social, cultural... El jurat del guardó, format entre d'altres per Josep Maria Farnès, Joan Garriga, Ferran Raga i Francesc Sala, va concedir el premi per unanimitat al Centre d'Estudis de l'Associació Cultural de Granollers.

El Centre d'Estudis va nèixer l'any 1952 com una proposta especial de l'Associacó Cultural, creada l'any 1947, impulsada per un grup de persones vinculades especialment al món cultural de la ciutat. Des d'aleshores i fins ara, el Centre d'Estudis de l'AC s'ha caracteritzat per la publicació de gran quantitat de treballs d'investigació realitzats per diverses persones sobre temes ben diferents: medi ambient, música, periodisme, economia, demografia, literatura...

Aquests treballs, la majoria dels quals són  importants referències informatives, es publiquen actualment al llibre Ponències que editen des del Centre d'Estudis. Cada llibre acostuma a presentar les quatre ponències que normalment es publiquen al llarg de l'any.

L'acte en record de Salvador Casanova va finalitzar amb una ofrena floral. Edicions locals