11-S 2015: Granollers / Barcelona

Centenars de granollerins participen a la manifestació de l'11-S de Barcelona

Política

Granollers, 11-S 2015, 13.30 hores, estació d’autobusos de l’avinguda del Parc. “Els de l’ANC han organitzat 10 autobusos per poder participar a la Via Lliure. El nostre, de Sagalés, és el número 1. Està totalment ple. Marxem tot just a les dues del migdia. Cap a Barcelona! Visca l’11 de Setembre! Estem fent història. Avui Granollers viu un dia especial. Hem fet bé venint en autobús. D’aquí una hora estarem a Barcelona. Oh, quanta gent! Mai no hauria pensat que veuria això. És impressionant. Quina gentada. Passen uns minuts de les tres de la tarda i no arribem encara al nostre destí. Hi ha gent per tot arreu. Impressionant".

Això pinta bé. Mira, gent de Granollers! I gent de Canovelles! Són gairebé dos quarts de quatre i encara no hem arribat a l’Estació de Fabra i Puig! Quants autobusos. Quina diada tan especial. Ei, baixem aquí, eh! Perfecte. Hem d’anar a peu fins el punt de destí, el tram 25 situat a la Meridiana. Ja estem situats! Hi ha gent de Granollers i de la comarca. Quantes estelades! Quanta gent! Quina emoció! Haurem d’esperar encara una estona, però valdrà la pena. Això és impressionant!

Aquesta estona d’espera em desespera i em cansa una mica, però... Mira quants helicòpters! Goita, els Xics de Granollers! I els gegants de l'Aumedes! Aquell que va amb l’estelada no és... I aquell no és...  Mira, sí... aquell de l’estelada gran és... Quina emoció. Ja ens han fet la foto! Per RAC 1 diuen que és impressionant i que tota la Meridiana és plena de gom a gom. Escolta Rajoy. Escolta Santamaria. Europa ens mira. Els catalans som diferents. Ja n’hi ha prou. In, inde, independència ja, in, inde, independència ja... Mira nen, mira nena, mira avi, mira àvia, mira pare, mira mare.. Quanta emoció! Podrem dir que hem estat i que hem participat activament. Ja han passat dues hores des de la cinc de la tarda. Parlen els polítics.

Diuen els de la ràdio que hi ha hagut més de dos milions de persones. Impressionant. Els de La Razón diuen que hi ha hagut milers de persones. Tot ha anat bé. Hem de tornar a casa. Els del bus número 1 que esperin al costat de Hipercor per tornar a casa. Són les vuit... La Meridiana recupera la normalitat de mica en mica. Arriba el nostre autobús, el de can Sagalés número 1. Falten els Floreta... però hem de marxar. Recordeu que diumenge al migdia hi ha un acte especial per a celebrar la col·locació de l’estelada a la rotonda de Can Bassa, una estelada que ens han robat... Gràcies a tots i esperem que l’any que ve no hàgim d’organitzar viatges especials com aquest. Sí, sí, això voldrà dir que som independents. Visca Catalunya lliure! Quin dia! Quines ganes tinc d’arribar a casa! Felicitats als de l'ANC! Adéu a tots. Fins una altra”.
 
 

Edicions locals