El curs s'inicia amb una nova escola i un nou institut, resultat de la fusió dels col·legis Fàtima i Pau Vila

Dilluns un 5.600 alumnes iniciaran les classes als centres educatius públics de Granollers

Societat

El nou curs 2015/16 arrencarà dilluns a Granollers amb una escola i un institut nous, resultat de la fusió dels col·legis Fàtima i Pau Vila. En total, a Granollers iniciaran les classes, de P3 a 4t d'ESO, 5.560 alumnes, als quals s'hi sumen els 234 de l'educació de 0 a 3 anys.

Durant aquests dies i pel que fa especialment als centres públics, els treballs de caràcter administratiu s’han centrat en l’atenció especial a aquells alumnes nous que s'han instal·lat a la ciutat aquest estiu. “Aquesta circumstància ens ha obligat a fer una redistribució d’última hora, però la situació pel que fa a l’inici de les classes en l’ensenyament públic és de total normalitat”, diu el regidor d'Educació, Francesc Arolas, que remarca també “les novetats que constitueixen l’entrada en funcionament del nou Institut de secundària de Fàtima i la nova Escola Granollers, que estarà situada a l’antiga escola Pau Vila, al barri de Can Gili”.

Aquests dos nous centres són fruit de la fusió de les escoles Pau Vila i Fàtima. L’institut començarà amb dos grups de 1r d’ESO que aniran  augmentant cada any tot mantenint només dues línies, fins a completar els quatre cursos d’ESO previstos. Des de l’Ajuntament es remarca que “ambdós centres tindran com a projecte potenciar el coneixement científic”.

En el cas dels centres públics, 5.560 alumnes iniciaran el curs de P3 a 4t d’ESO i 234 infants de 0 a 3 anys ompliran les aules de les tres escoles bressol municipals: Giravoltes de Fàtima, Tortuga de Can Bassa i El Teler d’El Lledoner.

Pel que fa a les escoles públiques (Pereanton, Ferrer i Guàrdia, Salvador Espriu, Mestres Montaña, Granullarius, Salvador Llobet, Ponent, Joan Solans, Lledoner i Escola Granollers) iniciaran el curs després que aquests mesos d’estiu s’hagin portat a terme en ells diversos treballs de millora. “En la majoria dels casos s’ha tractat d’obres de manteniment general, tot i que s’ha de destacar aquells que s’han fet en el trajecte que va de l’Escola Fàtima a l’Escola de Pau Vila per condicionar i senyalitzar millor aquest camí escolar, ja que enguany es presenta com un itinerari nou”, remarca Arolas.
 
Tot a punt als Instituts i als centres concertats
Treballs similars s’han realitzat tanmateix als instituts Carles Vallbona, Celestí Bellera, Cumella, Institut Granollers i Escola Municipal del Treball”. Algunes qüestions que preocupen els responsables d’ensenyament estan relacionades amb el fet que uns quants professors, especialment en el cas dels substituts o aquells altres que han estat contractats per fer front a les complementacions de professors amb reducció de jornada, iniciïn el curs tot just el dia 14. “Aquesta és una inquietud que ens han traslladat els equips directius de diversos centres”, afirma el responsable d’Educació de l’Ajuntament de Granollers.

Al costat d’aquests milers d’escolars que van als centres d’ensenyament públics de la ciutat ho faran també aquells que van a centres concertats, representats especialment, pel que fa a primària i secundària, per: EDUCEM, Jardí, Escola Pia, Cervetó i Anna Mogas. En el cas de les escoles bressol privades, ho faran a El Petit Príncep, Barrufets, Els Rossinyols, L’Alzina, Patufet, Pinotxo, Xerric Xerrac...
 

Edicions locals