Carta oberta de l’ANC als veïns de Can Bassa sobre l’estelada situada a l'entrada del barri

És signada per la Coordinadora de Granollers, M. Dolors Taulats

Política

M. Dolors Taulats, Coordinadora de Granollers de l’ANC (Assemblea Nacional de Catalunya), ha fet pública una carta oberta que adreça als veïns de Can Bassa en la qual  es refereix al tema de l’estelada, col·locada des de fa uns dies en uns terrenys propers a l’entrada d’aquest barri.

Com ja és conegut, la setmana passada els de l’ANC i Òmnium Cultural  van col·locar una estelada de grans dimensions en uns terrenys propietat dels senyors Torrents, però la bandera va desaparèixer només passades unes hores. Aquest diumenge al migdia, representants de l’ANC i d’Òmnium, acompanyats d’un centenar de persones, han participat en un acte especial d’inauguració en el qual s’ha agraït públicament als propietaris del terreny la seva disposició i col·laboració per fer possible que estelada, com passa en d’altres poblacions, sigui ben visible en un punt per el qual passen diàriament a través de la carretera del Masnou milers de vehicles.

Pel que sembla, la presència de l’estelada a l’entrada de Can Bassa no és ben vista per part d’alguns veïns, que no la voldrien veure penjada tan a prop.  En la carta oberta adreçada als veïns de Can Bassa, la M. Dolors Taulats es refereix a aquest i d’altres temes relacionats amb l’estelada i la cita del 27-S.

La carta és la següent:

“Benvolguts conciutadans,

Hem fet la hissada inaugural d’una senyera estelada en un terreny particular pròxim al vostre barri i us demanem que aquest símbol reivindicatiu d’un país nou i millor, d’una República catalana amb igualtat d’oportunitats, amb una separació clara dels poders legislatiu, executiu i judicial, amb feina de qualitat per a tothom i amb l’habitatge com un dret bàsic continuï voleiant fins a aconseguir-lo.

Sabem que hi ha persones del barri a qui ha disgustat aquesta proximitat, però no l’hem hissada per contrariar ningú, sinó per reivindicar per a tothom més justícia social, més recursos per a educació, sanitat i benestar, una economia productiva que faci disminuir dràsticament la taxa d’atur…

Entenem que hi hagi qui vulgui continuar sentint-se només espanyol (ningú ha dit que no ho pugui continuar fent en una República catalana: els sentiments són lliures) o continuar tenint la nacionalitat espanyola (la nacionalitat espanyola ningú la hi prendrà si no és el mateix estat espanyol i no ho permet la constitució).

Entenem que hi hagi veïns que vulguin continuar pagant 2.400 euros de mitjana per cada família de quatre membres de més a l’estat sense que cap redundi en les escoles, en els serveis sanitaris o en les infraestructures o en el benestar del barri.

Entenem que n’hi hagi que no se sentin gens identificats amb la cultura que els ha acollit i on han criat o estan criant els seus fills o néts i que no vulguin que aquests tinguin un futur millor.

Entenem que hi hagi conciutadans que desitgin continuar amb un 5 % de les beques escolars (quan som el 20 % de la població d’estudiants) i que la majoria dels seus fills i néts no puguin anar a la universitat o no puguin completar els seus estudis per manca d’aquestes ajudes econòmiques, empobrint encara més la població catalana.

Entenem que algú vulgui continuar en una monarquia i en un estat corruptes, malversadors i maltractadors i que vulgui que el tractin com un súbdit en comptes de com un ciutadà amb drets i deures.

Entenem que hi hagi qui ja li estigui bé que l’espoliïn com una colònia, sense cap dret a negociar de tu a tu amb l’estat sobre quines lleis ens convenen més.

Entenem que hi hagi veïns que no vulguin la immersió lingüística a les escoles i que desitgin que el català i la cultura catalana desapareguin del mapa.

Entenem que n’hi hagi que ja els agradi com funciona la justícia i com es fa el repartiment dels equipaments, infraestructures i demés per tot l’estat espanyol.

Entenem que hi hagi qui vol una classe extractiva amb tots els privilegis i una classe treballadora amb cada vegada més retallades i més empobrida (l’enorme deute espanyol només es podrà pagar a la grega: amb un gran augment d’impostos i moltes més retallades en educació, sanitat i benestar social).

Entenem que hi hagi qui posa en risc el cobrament de les pensions de jubilació i el subsidi d’atur (el fons que tenia la Seguretat Social en pocs mesos quedarà exhaurit i l’aportació dels treballadors espanyols no serà suficient)…

Entenem tot això i fins i tot molt més. Aquestes persones tenen l’oportunitat de votar el dia 27 de setembre partits de dretes que no afavoreixen la classe treballadora que van del PP a Unió, passant per C’s i PSOE, o partits més d’esquerres com Catalunya sí que es pot que propugnen que reformem i esperem el beneplàcit de l’estat espanyol per ser un país més democràtic (després de quaranta anys d’intentar-ho, encara no en tenen prou…).

El que no entenem és la manca de respecte, la intolerància, l’insult, la bretolada i la reiteració d’actes delictius. Els ciutadans de Granollers que en la consulta del 9 de novembre van votar que volien un país lliure esperen dels veïns del barri de Can Bassa que respectin que vulguem separar-nos d’un estat que ens va a la contra i que ens maltracta. Aquesta senyera estelada només reivindica un millor benestar per a tothom.

Les portes de l’ANC de Granollers (carrer de Sant Jaume, 97) estan obertes per parlar del que es vulgui a tots els veïns de Granollers incloso els de Can Bassa. No volem cap enfrontament, només que es respecti la nostra reivindicació.

Ara bé, tantes vegades com es tregui l’estelada la tornarem a penjar o tantes vegades com es malmeti el mecanisme per hissar-la, el tornarem a arreglar. Ara és l’hora de reivindicar un país millor, no deixarem de fer-ho”.

A la vostra disposició,

M. Dolors Taulats
Coordinadora de l’ANC de Granollers

Edicions locals