Resposta del PSC a la “Carta oberta als conciutadans de Can Bassa” de l’ANC de Granollers

L'estelada col·locada per l'ANC i Òmnium a l'entrada del barri, causa de la polèmica

Política

La publicació, ahir diumenge, d’una carta oberta als conciutadans de Can Bassa per part de M. Dolors Taulats, Coordinadora de l’ANC de Granollers, a partir de la controvèrsia causada per la presència d’una bandera estelada en uns terrenys propers a l’entrada d’aquest barri per part de l'ANC i Òmnium, està causant, en plena campanya electoral, un important enrenou polític. El PSC de Granollers –hi ha d’altres partits que també és possible que es posicionin al respecte en les properes hores-  acaba de fer pública la nota de resposta.

Resposta del PSC de Granollers a la “Carta oberta als conciutadans de Can Bassa” de l'ANC de Granollers
 
L'executiva del PSC de Granollers, davant l'escrit publicat al web de l'ANC de Granollers el 13 de setembre, i difós per diferents mitjans de comunicació locals, vol expressar les següents consideracions:
 
Rebutgem els actes incívics que algú hagi comès en els terrenys privats on estava situada l'estelada, de la mateixa manera que rebutgem l'acusació de responsabilitzar-ne al barri de Can Bassa, tal i com es desprèn en l'escrit.
 
Entenem i respectem que hi ha diferents opcions polítiques i diferents visions del què és millor per Catalunya i, per això, ens ofèn la falta de respecte que en aquesta carta es té a totes les persones que no compartim els objectius independentistes que defensa l'ANC. La desqualificació que fan cap a qui pensa diferent, donant a entendre, per exemple, que no volem el millor futur pels nostres fills i filles i néts i netes, és una greu acusació i una clara manca de cultura democràtica.
 
Són molts els que, tenint les arrels familiars o havent nascut fora de Catalunya, es senten identificats amb la cultura que els ha acollit i que han acabat fent-se seva, al contrari del què afirma l'ANC de Granollers. Assimilar no ser independentista amb no sentir-se acollit a Catalunya és una greu falta de respecte a la pluralitat i a la cohesió social d'aquest país, que durant tants anys hem construït entre tots i totes i de la que el PSC n'ha estat actor principal. De la mateixa manera que els que tenen els seus orígens familiars a Catalunya i no desitgen independitzar-se de la resta de l'estat, no són menys catalans que els altres.
 
L'ANC de Granollers vol confondre la gent vinculant l'independentisme amb el progrés social i és per això que col·loca el PSOE en una posició de dretes que de cap manera li correspon. Ha estat gràcies als governs socialistes a Espanya i a Catalunya, que aquest país ha desenvolupat polítiques en favor de la classe treballadora i en defensa dels drets socials i civils, de la salut, de la justícia social i de l'educació, i no precisament pels gairebé 30 anys de govern de la dreta catalana. O és que l'ANC de Granollers ens vol fer creure que Convergència es convertirà en un partit d'esquerres si Catalunya és independent?
 
Per tot això, donem suport als veïns i veïnes de Can Bassa i a totes les persones que s'han sentit menystingudes amb l'escrit.
Una Catalunya plural i cohesionada és possible.
 
Executiva local del PSC de Granollers.
Granollers, 14 de setembre de 2015
 

Edicions locals