Junts pel Sí demana “votar massivament el 27-S per fer història”

Més de 350 persones escolten en la Porxada a Ada Parellada, Jaume Profitós, Chakir El Homrani, Jordi Cuminal, Antoni Castellà i Jordi Turull

Política

Organitzat per la coordinadora local de Junts pel Sí a Granollers, dijous va tenir lloc a la Porxada, amb l’assistència de més de 350 persones, l’acte central de campanya. Tal com era previst, van participar-hi la cuinera granollerina Ada Parellada (i suplent a la llista de Junts pel Sí), i els candidats per Barcelona, Jordi Turull (núm. 10), Antoni Castellà (núm. 22), Jordi Cuminal (núm. 32) i els granollerins Chakir El Homrani (núm. 15) i Jaume Profitós (núm. 38).

Emocionada i contenta per participar amb Junts pel Sí en un acte cuinat i preparat a la seva ciutat, Parellada va explicar la fórmula ideal per a elaborar “sense presa però sense pauses, el saludable plat de la independència”.
 
Per la cuinera granollerina, la base principal del sofregit que es necessita per condimentar aquest plat “tan especial i desitjat” és en mans dels representants de Junts pel Sí. “Hi ha un bon receptari, tenen les mans netes, compten amb bones ingredients, són bons xefs i demostren ser valents”, va dir Parellada, que es va queixar que “durant molt de temps ens han donat sempre arengades massa salades”.
 
Profitós fa una crida per ajudar als refugiats
Els elements d’aquest receptari necessari per a una bona independència van servir de fil conductor a la resta de ponents. Jaume Profitós va incidir especial ment “en la necessitat que tenim de comptar amb responsabilitats de govern per poder incidir en temes de solidaritat”.
 
Tot recordant les vivències dels milers i milers de refugiats que aquests dies fugen de la guerra de Síria, Profitós va recordar que això serveix per “demostrar la vulnerabilitat dels tractats europeus davant situacions d’extrema gravetat com les que estem vivim”. Per a Profitós, “la independència servirà per incidir més i millor en aquests temes en no comptar amb un govern inoperant com l’espanyol”.
 
El Homrani defensa els valors socials i laborals
Els aspectes de les llibertats i dels drets socials i laborals van ser els eixos sobre els quals va fonamentar el seu discurs el republicà Chakir El Homrani. El número 15 de la llista per Barcelona de Junts pel Sí va reclamar “una sobirania justa el 27-S per guanyar socialment, laboralment i políticament”. “Som davant d’un projecte col·lectiu de gran transcendència i no podem fallar”, va recalcar El Homrani.
 
Per la seva part, Antoni Castellà i Jordi Cuminal van incidir en explicar algunes qüestions relacionades amb el sector empresarial i el bon posicionament de Catalunya a nivell d’investigació. Convençuts de les possibilitats econòmiques que hi ha per sortir endavant, tots dos van coincidir en destacar “el gran potencial del nostre país a nivell social i econòmic, molt superior en molts casos al de països independitzats últimament”.
 
Turull: “Volem el pa sencer i no més engrunes”
Turull,  que va tancar l’acte, ho va fer tot destacant la transcendència màxima que segons ell té la cita amb les urnes el proper dia 27-S: “Som davant la decisió política més important pels catalans dels darrers 300 anys”.
 
Per Turull, es tracta d’una responsabilitat “de la qual la història ens jutjarà”. El polític té clar que “hem de votar per dignitat”, ja que “fa massa temps que responen igual a les nostres demandes i peticions: amb querelles, fiscals i tricornis”.
 
En aquest sentit i tot recordant alguns ingredients de la recepta independentista proposada per l’Ada Parellada, Turull va assenyalar que “farts ja de barallar-nos per les engrunes, volem el pa sencer per fer un país millor, més just i més solidari”. Per aconseguir tot això, cal, segons Turull “anar a votar el 27-S massivament sense por ni resignació per a fer història i disposar d’un país que serà l’enveja de tothom”. 

Edicions locals