Arsènic premia quatre guions teatrals sobre ‘La primera vegada’

Es van presentar en motiu de la 2a edició del Concurs de Microteatre

Cultura

L’escola de teatre Arsènic Espai de Creació i Roca Umbert Fàbrica de les Arts van anunciar els quatre guanyadors de la 2a edició del Concurs de Microteatre, dijous. De les 11 propostes presentades, sota el tema de La primera vegada, els guanyadors van ser Ivan Andrade, de Granollers amb el text Russos; Roser de Castro amb Mirador, tarda, Carla Nigra amb Trobar-te al primer petó i Rosa Molina amb el text Discos llençats per la finestra.

El premi comporta una dotació econòmica de 200 euros i la producció i posada en escena sota la direcció de Dusan Tomic, Meritxell Roda, Maria Castillo i Marta G.Otin. Cada un d’ells dirigirà una obra dels 4 guions guanyadors que es van repartir de manera aleatòria el mateix dijous.
 
Maria Manau, actriu i directora del centre, va destacar que l’escola també vol ser un espai per a dramaturgs novells i així “sumar esforços entre actors i autors novells i professors  professionals”. Manau va incidir en la suma de sinèrgies que comporta aquests concurs i en l’aposta per la gent jove.
 
Tots els guions guanyadors centren l’acció en dos personatges que parlen d’amor o de mort. Properament s’obrirà un càsting a tothom qui hi vulgui participar per representar aquests guions que s’escenificaran el 13 i 14 de novembre a diferent espais de Roca Umbert.

La iniciativa manté les peculiaritats del Microteatro por dinero que es fa a Madrid però que Arsènic ha adaptat aquí. L'anterior i primera edició va tractar el tema de l'adolescència i hi van participar 8 dramaturgs.

Edicions locals