Sí que es Pot insisteix en la defensa dels drets socials de cara al 27-S

La plaça de la Porxada aplegà dijous al vespre més de 400 persones

Política

L'acte central de campanya organitzat per Catalunya Sí que es Pot a la Porxada acollia dijous més de 400 persones. Un dels reclams era la intervenció de Juan Carlos Monedero, fundador de Podem, acompanyat de Rafael Mayoral, destacat integrant d'aquest partit. El cartell es completava amb dos vallesans: Jordi Manils, candidat número 24 per Barcelona, i el granollerí Miguel Puertas, número 52. 

La convocatòria de l’acte va servir per conèixer també la situació dels treballadors de Valeo de Martorelles, en vaga indefinida davant l’amenaça de ser traslladats a Saragossa, fet al qual s’oposen fermament. Els seus representants sindicals van aprofitar l’ocasió per demanar solucions a un conflicte que “està portant a moltes famílies al límit de les seves possibilitats de resistència econòmica”. Catalunya Sí que es Pot va anunciar que l’acte es centraria en la defensa dels drets socials de la gent i així va ser.

Miguel Puertas, un dels primers en parlar, va incidir en el paper que al llarg dels darrers anys ha tingut la dreta espanyola i a la qual va fer responsable d’uns quants problemes que afecten greument “als treballadors i a les classes populars d’aquest país”. El representant de Catalunya Sí que es Pot va lamentar també l’actitud del PSOE del qual va dir que “no representa a les classes populars d’esquerres”. Sobre la cita del 27-S, Puertas va assenyalar que “és preocupant i lamentable que la bandera sigui utilitzada per uns quants per amagar els casos de corrupció i els corruptes”. 

Per a Jordi Manils, “la més important bandera que defensem la gent de Catalunya Sí que es Pot és la de la justícia social, fet pel qual el 27-S farem tot el possible per derrotar a la dreta i als corruptes per sempre més”. Manils considera que “un país realment democràtic ha de respectar els drets dels ciutadans a tots els nivells”.

Sobre els drets perduts especialment pels treballadors i les classes socials més humils dels país va parlar Rafael Mayoral, el qual va centrar la seva intervenció en criticar “per criminal”, la reforma laboral que en el seu dia van signar “Rajoy i Mas”. A partir d’això, Mayoral considera que tant en el cas de les eleccions del 27-S com de les generals, previstes per al proper 20 de desembre, allò més important és votar “en clau social per defensar els nostres drets des de les urnes i poder derrotar d’una tacada als corruptes i a la dreta”.
 
Monedero: “Rajoy i Mas són iguals”
L’acte va finalitzar amb una intervenció especialment esperada per la majoria dels assistents, la del professor i fundador de Podem, Juan Carlos Monedero. Aquest, després de recordar el naixement i les conseqüències que ha tingut en la política espanyola el moviment del 15-M, no va estalviar adjectius a l’hora de criticar la política que protagonitzen els principals dirigents polítics del país, entre els quals Mariano Rajoy y Artur Mas, als que Monedero veu “totalment iguals”. El fundador de Podem va fer una crida a “aconseguir la revolució popular des del carrer” per assolir així “les llibertats i drets que ens nega sempre la dreta”.

Sobre la situació actual de Catalunya va dir: “Estem a favor del dret a decidir, però en el cas que hi hagués un referèndum sobre el tema, faríem tots els intents possibles per evitar el trencament”. Monedero va dedicar bona part de la seva intervenció a analitzar la situació per la qual passen alguns partits espanyols i catalans relacionats amb la corrupció. “En aquest país, s’ha il·legalitzat partits per menys motius que els que presenten CiU i PP, als quals se’ls hauria d’aplicar la llei de partits”, va dir.

Abans de marxar, Monedero va llençar aquesta pregunta a Artur Mas: “Si no tens coratge per anar de primer en la llista de Tots junts pel Sí, com podràs defensar a aquest poble valent?".
 

Edicions locals