El cineasta granollerí Miguel Puertas presenta un documental sobre Valeo

La projecció es farà divendres als cinemes Girona de Barcelona, a les 20 h

Economia

“Considerem que és l’últim reducte de resistència de la classe obrera, davant del capital”, explica Miguel Puertas, director, guionista i productor del documental Valeo no se cierra., que es presentarà en públic divendres (20 h) als cinemes Girona de Barcelona.

Es tracta d’un treball que s’ha produït amb Yakima films en tan sol un mes i vol mostrar la situació dels treballadors de l’empresa de climatització Valeo de Martorelles amb motiu de la deslocalització de la fàbrica vallesana per concentrar tota la seva producció a Saragossa. “És cinema a temps real. Es veurà el que està passant ara mateix al voltant de Valeo”, ressalta Puertas.

Al documental s’hi troben gravacions fetes amb el mòbil dels mateixos treballadors de Valeo. “Volem reflectir el conflicte des de dins. Es tracta d’un documental de consciència de classe que neix de les arrels de la nova reforma laboral del PP recolzada per Convergència”, destaca Puertas que forma part de la lista Catalunya Sí que es pot, al número 52 i és el segon de la llista d'ICV de Granollers.

A la producció hi han participat Joan Carles Gallego, Alberto Garzón, Pablo Iglesias, Juan Jiménez, Oriol Junqueras, Juan Carlos Monedero, Joan Josep Nuet, Javier Pacheco, Lalo Plata, Lluís Rabell, Pedro Sánchez, Manuel Zamora i els treballadors i treballadores de Valeo.

Tots els beneficis aniran destinats a la caixa de resistència creada per ajudar a les famílies dels treballadors més desprotegides.

Sobre Miguel Puertas
Durant la seva trajectòria professional ha compaginant la producció i la direcció. Ha participat en pel·lícules com El Perfum o My Way , en documentals com Mones com la Becky o Sara, una estrella i en sèries com El concursazo o Presumptes implicats. També ha escrit i dirigit diversos curtmetratges. Ha rebut tres nominacions als Gaudí, la darrera va ser a la 5a edició per Atrapats.

És el fundador de la productora Yakima Films.

Edicions locals