David Fernàndez: "El 27-S comença la nostra llibertat"

L'acte central de la CUP a Granollers va aplegar més de mig miler de persones sota la Porxada

Política

Més de mig miler de persones sota l’aixopluc de la Porxada acudien dimecres al míting central de la CUP, l’acte més multitudinari de la campanya del 27-S a Granollers. Els parlaments de la regidora granollerina, Maria Oliver; els candidats Mireia Vehí i Albert Botran, i el cap de cartell, el fins ara diputat David Fernàndez es feien esperar. Amb tot, l’essència de la “feina al carrer” de la Candidatura d’Unitat Popular es palesava amb la presència de treballadors de Valeo i Panrico agraïts pel suport rebut, i la participació al minut de silenci pels refugiats, amb la presència de l’alma mater d’El Xiprer, Mercè Riera.

En aquest sentit Oliver assegurava que el 27-S “votarem acollida i demostrarem que Catalunya, com vam fer en el passat amb els que van venir d’Espanya, és capaç d’acollir als pobles que pateixen siguin quins siguin”.

Per la seva part, David Fernàndez envestia contra la troica, “una màquina de matar i d’asfixiar”. “Com és possible que no desobeïm cada dia davant de tant atur, tants joves que han de marxar del país i tants altres problemes com els denonaments que afecten els més febles?”, preguntava i esperonava la gent a actuar, perquè “el país només ha anat endavant quan s’han mobilitzat les classes populars i això passa ara i ha de passar a partir del 27-S”.

Recuperar la sobirania
A banda de les llibertats socials, Fernàndez advocava per “recuperar totes les sobiranies, la política, l’econòmica i la popular”. “Que no ens diguin més coses des del govern de Madrid, ja que no el reconeixem”, etzivava als partits unionistes.

Desobediència
Per a Fernàndez el 27-S és l’hora de la ruptura democràtica, “comença l’hora de desobeir-ho tot”, deia el diputat, tot mofant-se de la reacció dimarts de Rajoy davant la pregunta sobre el manteniment de la nacionalitat espanyola del periodista Carlos Alsina. “Riguem-nos de la seva por i dels seus silencis quan van a la ràdio”, carregava contra el president del govern de l’Estat.

En el mateix sentit, Maria Oliver es comprometia “sense excuses a defensar l’educacio i la sanitat, importants per a les clases populars. I ho farem, com marca el nostre programa, desobeïnt i dient no als opressors”, deia.

David Fernàndez resumia el programa en tres conceptes: “independència, ruptura democrática i  procés constituent”, i concloïa: “el 27-S comença la nostra vida en llibertat”.

Edicions locals