Dos parlamentaris europeus segueixen la jornada electoral a Granollers

Formen part d’un grup de 15 que han estat convidats pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT)

Política

Els parlamentaris europeus Mark Desmesmaeker i Gérard Onesta, de Bèlgica i França, respectivament, han visitat aquest matí Granollers com a membres integrants de la delegació internacional  de diputats que han seguit el desenvolupament de la jornada electoral del 27S.

Tots dos formaven part del grup de 15 diputats que han estat convidats a seguir el 27S per part del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT).  L’objectiu de la visita, es que puguin fer el seguiment de la jornada, parlar amb diferents protagonistes per explicar-ho als seus respectius països.

En el cas de Granollers, els dos representants internacionals han arribat a la ciutat passades la una del migdia. Rebuts a l’Ajuntament per part de l’alcalde del PSC, Josep Mayoral, i un grup de regidors, entre els quals representants de Esquerra Republicana de Granollers, CUP-Crida per Granollers i Ciutadans, han compartit una estona de xerrada amb ells i han estat informats sobre com s’organitzava des de l’Ajuntament una jornada d’aquestes característiques.

Els dos parlamentaris s’han mostrat gratament sorpresos per la bona marxa de la jornada i tot allò que havien pogut comprovar a Barcelona, Mollet i l’Ametlla del Vallès. Tots dos van coincidir en assenyalar “l’alt nivell de democràcia” en una jornada “amb gran participació i sense incidències de consideració”.  Hi ha aspectes, però, que els han sorprés, com el fet que els interventors puguin mostrar papers relatius al partit al que representen o que la gent no utilitzi les cabines a l’hora de votar, requisit obligat en diversos països d’Europa.

Sobre el caràcter especial de les eleccions, Onesta ha afirmat que “Europa està molt pendent de les eleccions catalanes, ja que representen una manera diferent de com es poden encarar les coses”. Per a aquest parlamentari, “per primera vegada, els canvis en el mapa europeu es poden produir sense violència i aquest és un aspecte principal a destacar en aquest procés”.

Els representants europeus, que han estat obsequiats per part de l’alcalde amb el llibre Granollers l’Encant, s'han  traslladat posteriorment al col·legi electoral del Casino de Granollers del carrer Agustí Vinyamata, on han parlat amb diferents persones i membres de partits polítics.
 
 

Edicions locals