El carrer Corró es reurbanitzarà i canviarà el sentit de circulació

Les obres per dotar-lo de plataforma única podrien començar després de les festes de Nadal

Economia

La junta de govern de l’Ajuntament va aprovar fa uns dies el projecte de reforma que realitzarà al carrer de Corró i que el convertirà, en un tram important, en via de plataforma única seguint el model i les característiques que presenten d’altres espais del centre de la ciutat. Una vegada aprovat a nivell municipal, el projecte s’exposa al públic durant 30 dies per tal que els veïns facin les al·legacions corresponents si ho consideren oportú.

Les obres aniran acompanyades d’altres mesures relacionades amb la circulació. L’Ajuntament té previst canviar el sentit de direcció entre les cruïlles de Torras i Bages i València una vegada s’hagin acabat les obres de remodelació per tal d’evitar, com passa actualment, que molts conductors utilitzin aquest carrer per evitar els semàfors del carrer Joan Prim. Això fa que molts conductors vagin a més velocitat de l’aconsellada en aquests trams urbans.
 
Albert Camps, regidor d’Obres i Projectes, assenyala sobre aquest aspecte que “es tracta d’una mesura que ja s’ha posat en marxa a d’altres carrers com Francesc Tarafa, Josep Umbert, Sant Josep de Calassanç i Lliri”. Alguns d’aquests carrers van passar a ser de plataforma única el mes de maig passat, data en la qual els responsables del grup municipal socialista ja van donar a conèixer l’actuació prevista al carrer de Corró.
 
L’objectiu de cara a aquest mandat és que la zona de carrers de plataforma única i circulació restringida passi dels 40.000 m2 actuals, als 60.000 previstos totalment.
 
Les obres, per després de Nadal
El regidor d’Obres informa també que, en aquest cas i repetint experiències anteriors, s’ha parlat amb els veïns per tal de recollir les seves demandes i peticions, relacionades la majoria d’elles amb la rehabilitació dels passos de vianants i millora de les cruïlles. Les obres, que podrien costar uns 350.000 euros, començarien després de les festes de Nadal. L’Ajuntament pensa treure a concurs el projecte les properes setmanes.
 
El nou tram a reformar del carrer de Corró comptarà amb un paviment a un únic nivell o de plataforma única. La part central disposarà de dues franges d’asfalt que aniran separades per una sèrie de peces de formigó. Per la seva banda, els laterals que donen a les entrades de les cases, es delimitaran amb dues franges –una a cada costat- de peces de formigó, el qual canviarà de color cada 50 metres.
 
Dins del programa d’actuació als carrers cèntrics de la ciutat, destaca tanmateix la realització de les obres de condicionament amb plataforma única que s’iniciaran els propers dies a la zona del carrer Sant Jaume/Aníbal tot just en l’espai que hi ha darrera de l’Ambulatori.
 
  

Edicions locals