La Sala Tarafa acollirà un homenatge al doctor Carles Vallbona

L'acte és promogut per l'Hospital General de Granollers i l'Ajuntament

Societat

L’Hospital General de Granollers i l’Ajuntament han promogut un acte d’homenatge públic per recordar la figura de Carles Vallbona i Calbó, prestigiós i reconegut metge granollerí que va morir a Houston el passat 5 d’agost als 88 anys. L’acte tindrà lloc el 23 d'octubre a les 19 h a la Sala Tarafa i serà obert a tothom. Comptarà amb la participació d’entitats vinculades a la trajectòria del doctor Vallbona. 

Carles Vallbona, resident a Houston des de l’any 1952, però vinculat sempre a Granollers, va destacar en l’àmbit de la promoció de la salut amb una dilatada trajectòria assistencial i acadèmica.
 
Va ser col·laborador de la NASA, pioner en informàtica mèdica i en la recerca sobre els efectes de la immobilització en els pacients. També van destacar els seus treballs en el control de la hipertensió arterial i la diabetis.
 
Tots aquestes responsabilitats no van ser obstacle, però, perquè al llarg de tota la vida mantingués sempre una estreta relació amb la seva ciutat, de la qual és Fill Predilecte i en la qual un institut d’ensenyament de secundària porta el seu nom. Des de 1994 era membre del Patronat de la Fundació Hospital Asil de Granollers, on es va crear l’Observatori de la Salut Dr. Carles Vallbona. També col·laborava activament amb la Fundació Oncovallès i formava part del Comitè Científic de l'entitat.
 
Al llarg de la seva vida va rebre nombroses distincions, entre les quals la Creu de Sant Jordi el passat abril. El 2013 la Clínica People’s Health Center de Houston va passar a dir-se Vallbona Health Center.

Edicions locals